Regija
SUFINANCIRANJEM OD 50.000 EURA

Nesuđeni će pogrebni centar poslužiti sportu
Objavljeno 20. rujna, 2023.
Ugovor o sufinanciranju između OBŽ-a i Grada odnosi se na rekonstrukciju prostora koji će koristiti Šahovski klub Đakovo
ĐAKOVO - Sedam godina nakon što je izgrađena zgrada za, najavljivalo se 2016. godine, rad regionalnog centra pogrebne opreme (RCPO), a riječ je o projektu bivše gradske vlasti i bivše uprave gradskog komunalca Univerzala, taj će objekt uskoro dobiti prve korisnike i prve aktivnosti, i to iz područja sporta, točnije šaha.

U utorak je, naime, u Osječko-baranjskoj županiji održano potpisivanje ugovora ukupne vrijednosti 396.500 eura, a, uz potpisnike ugovora, nazočio mu je i zamjenik župana Josip Miletić. Ugovori su to o sufinanciranju kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene u 11 jedinica lokalne samouprave i 19 klubova. Gradu Đakovu dodijeljeno je 50.000 eura za sufinanciranje rekonstrukcije prostora koji će koristiti Šahovski klub Đakovo, a bit će to nesuđeni RCPO.

Zamjenik gradonačelnika Đakova Antun Galić zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji na odobrenoj potpori za uređenje budućeg prostora Šahovskog kluba Đakovo, kao i pomoći za dvije sportske udruge iz Đakova. Naglasio je da ovo nije prvi put da Županija kao partner sudjeluje u uređenju sportskih objekata u Đakovu te podsjetio na uređenje multifunkcionalnoga srednjoškolskog igrališta.

Ugovorom se uređuju odnosi Županije i korisnika sufinanciranja, a slijedom Plana raspodjele sredstava za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene na području Osječko-baranjske županije u 2023. OBŽ se obvezuje u 2023. godini sufinancirati rekonstrukciju prostora ŠK-u Đakovo u iznosu od 50.000 eura, a korisnik, Grad, obvezuje se ta sredstva utrošiti za rekonstrukciju spomenutog prostora za đakovačke šahiste – za ugradnju pregradnih zidova, postavljanje podova, stropova, instalacija i sanitarnih čvorova.

Sve vrijeme od završetka gradnje, svih sedam godina, objekt nesuđenog RCPO-a, smješten nasuprot đakovačke mrtvačnice i glavnog ulaza u Gradsko groblje, bio je prazan, nikada nije zaživio kao regionalni centar pogrebne opreme, već je u međuvremenu služio za smještaj, pohranu, drvenih klupa, stolova i drugog inventara. Nedugo nakon završetka objekta nesuđenog RCPO-a održani su lokalni izbori, 2017. godine, kada je došlo do promjene gradske vlasti, a nova garnitura, koja je dobila i ovaj mandat, ideju prethodnika o otvaranju RCPO-a nije smatrala realnom, nije bila dio njezine vizije i programa. Uz Grad, investitor podizanja te zgrade bio je Univerzal, a još 2016. godine izdana je i građevinska dozvola. Zgrada je površine 200 četvornih metara.

Među 19 klubova koji su u utorak dobili potporu je i HNK Đakovo Croatia, kojemu je dodijeljeno 7500 eura za ugradnju sustava za navodnjavanje terena, a NK Torpedo Kuševac dobio je 3000 eura za opremanje svlačionica i postavljanje videonadzora.

Suzana Župan
Ideja: cvjećarski i pogrebni program
Prethodnici su projekt RCPO-a najavljivali kao gradnju “najreprezentativnijeg salona pogrebne opreme u istočnoj RH”. Ulazak u ovaj projekt pojašnjavao se tada time da je postojeća Univerzalova prodavaonica pogrebne opreme sagrađena prije više od pola stoljeća, da je neuvjetna i potkapacitirana, a da Đakovo ima jedno od najljepših i najuređenijih groblja u RH. RCPO je bio zamišljen s programom cvjećarskih i pogrebnih usluga i opreme, s prodajim i izložbenim prostorom. Odmah je opremljen i prilazima, nogostupima, kao i gospodarskim ulazom.

Antun Galić

zamjenik gradonačelnika

Ovo nije prvi put da Osječko-baranjska žpanija kao partner sudjeluje na uređenju sportskih objekata u Đakovu, pri čemu mislm i na uređenje multifunkcionalnog srednjoškolskog igrališta

Možda ste propustili...

PRVA, MEĐUNARODNA, INTERDISCIPLINARNA

Konferencija Kontinentalna Hrvatska

GRAD OSIGURAO NOVAC ZA ISPLATU UMIROVLJENIČKE BOŽIĆNICE

Dijelu “penzića” božićnica 30 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana