Regija
18. ROĐENDAN

Uručili nagrade, do kraja godine u novoj zgradi vukovarskog Veleučilišta
Objavljeno 16. rujna, 2023.
Očekuju pozitivne promjene i značajne korake u daljnjem podizanju studentskog standarda
VUKOVAR - Svečanom sjednicom Vijeća Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru obilježilo je 18 godina uspješnog rada.

Bila je to izvrsna prilika za rekapitulaciju dosadašnjih aktivnosti i ostvarenih rezultata, kao i za pogled u budućnost i planove koji bi trebali biti realizirani u sljedećih godinu dana. Istodobno su uručene nagrade i priznanja pojedincima i institucijama koje su pridonijele razvoju ove obrazovne institucije. Nagrađeni su zaposlenici veleučilišta Mara Kružljak, Anita Skender i Vladimir Topić. Zlatnu maketu s bistom Lavoslava Ružičke dobili su prof. dr. sc. Josip Vrbošić i prof. dr. sc. Dario Đerđa. Velika zlatna plaketa Veleučilišta s likom Lavoslava Ružičke pripala je doc. dr. sc. Mislavu Balkoviću i Nikoli Vincetiću, a Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji i Vukovarsko-srijemska županija dobili su Malu zlatnu plaketu Veleučilišta s likom Lavoslava Ružičke.

- Josip Vrbošić naš je dugogodišnji suradnik koji odlazi u mirovinu, a Dario Đerđa s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci godinama dolazi kod nas na konferenciju o razvoju javne uprave i dao joj je dodatnu kvalitetu kao stručnjak iz područja javne uprave - rekao je Željko Sudarić, dekan Veleučilišta "Lavoslav Ružička", koje je za Dan veleučilišta odabralo 13. rujna budući da je nobelovac po kojem nose ime rođen 13. rujna 1887. godine u Vukovaru.

Dekan je naglasio kako ih u sljedećih godinu dana očekuju nove pozitivne promjene i značajni koraci u podizanju studentskog standarda, pri čemu ponajprije s nestrpljenjem iščekuju preseljenje u obnovljenu zgradu Radničkog doma u Borovu naselju, čije je opremanje na samom kraju.

- Potpisani su svi ugovori s dobavljačima, u listopadu će sva oprema biti na svom mjestu, dok će fitness-oprema doći nešto kasnije, ali sve upućuje na to da ćemo u studenome ostvariti sve pretpostavke za preseljenje, što bi se u konačnici trebalo i dogoditi do kraja ove kalendarske godine. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u procesu rekonstrukcije i opremanja i držim kako ćemo radom u novom objektu našeg punoljetnika usmjeriti na kvalitetan razvojni put i već u akademskoj 2024./2025. godini otvoriti nove studijske programe - naglasio je Sudarić.

Veleučilište je u prošloj akademskoj godini imalo više od 1100 studenata, a prema dosadašnjim rezultatima upisa očekuju kako će u iduću godinu ući s 220-230 novih studenata.

Dragana Korpoš
IMAJU SVE VIŠE STUDENATA IZVAN RH
Sudarić je izrazio zadovoljstvo što će već u siječnju krenuti s realizacijom projekta izgradnje studentskog restorana, kuhinje i caffe bara na lokaciji uz Studentski dom Leopold, koji je na temelju završenog natječaja, kao i svih prethodnih godina, ispunjen do posljednjeg mjesta. Sredstva za izgradnju restorana osigurat će država preko Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, što je definirano potpisanim ugovorom vrijednim 1,5 milijun eura.

I sljedeće akademske godine imat će studente iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz susjednih država, na temelju ugovora sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH, koji im osigurava smještaj u studentskom domu.

Možda ste propustili...

RADOVI BI TREBALI BITI GOTOVI SLJEDEĆI MJESEC

Gradi se pločnik i pružni prijelazi

POBOLJŠANJE KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Vukovar ugradio nove spremnike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U PROJEKTU PREKOGRANIČNE SURADNJE HRVATSKE I BIH

Dom “Sveta Ana” uredio je domske prostorije i stan za svoje punoljetne štićenike

2

GRAD OSIGURAO NOVAC ZA ISPLATU UMIROVLJENIČKE BOŽIĆNICE

Dijelu “penzića” božićnica 30 eura

3

RAVNATELJICA SNJEŽANA DUPAN LOVRIĆ:

Bez nužnih 67.000 eura DV Suncokret morat ćemo zatvoriti