Mozaik
MATIJA CVEK IZDAO NOVE PJESME

Novi album “Vile se ovdje igraju”
Objavljeno 16. rujna, 2023.

Trenutno jedan od nepobitno najtalentiranijih autora u Hrvatskoj danas je s velikim ponosom predstavio album "Vile se ovdje igraju", nasljednika Porinom nagrađivanog prvijenca "Izbirljivo i slučajno".Matija Cvek i njegovi Funkensteinsi donose konceptualno mnogo zreliji album od deset novih pjesama nastalih dobrih dijelom u jednom pokušaju i kao plod jammanja benda i autora. Autorske pjesme albuma povest će vas na čarobno putovanje, koje je skromni Matija najavio emotivnom baladom "Kraj Save", kojom je opjevao svoj voljeni Zagreb. Iako je pjesma prožeta zagrebačkim motivima, Matija ju je posvetio svima koji čeznu za domom.

- Ovo će biti pjesma za daleke ljude, lutalice i putnike..., neka je uzme k sebi tko ju treba i neka ju pjevamo svima koji nas raširenih ruku čekaju - kaže Cvek.

Čarolija u stihu nastavila se pjesmom "Zalazak", koju je Matija ove godine predstavio na Melodijama Jadrana i dao naslutiti da će novi album napraviti artistički korak dalje u odnosu prema nagrađivanom prethodniku.

 

 

Nepresušna energija i strast koje Matija nosi u sebi osjete se u svakom tonu pjesama. Glazbeno "Vile" na krilima nose prašinu funka, bluesa i jazza i jasno pokazuju zrelost mladog glazbenika kojem se već odavno poklonila i publika i struka. Zahvalnost Cvek pokazuje i opravdava novim pjesmama, a prilikom izlaska albuma zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju ove nevjerojatne glazbene priče.

- Hvala svima koji su ostavili djelić duše u ovom zapisu trenutka. Hvala vam na bezrezervnom entuzijazmu, opetovanoj ekstazi, nepresušnom talentu i iskrenom ponosu na rezultat. Hvala vam što ćemo slušatelje odvesti na putovanje "Vile se ovdje igraju". Put na kojem vi sa mnom jurite mnogo duže, poznajete esenciju, sirovine i najintimnije motive ove male čarolije. Moju ljubav zbog svega pružanog zauvijek imate - rekao je Matija.

Prepustite se i uživajte u novom albumu "Vile se ovdje igraju", koji je dostupan na svim digitalnim servisima. T.K.

Možda ste propustili...

U HRVATSKA KINA STIGAO “JEANNE DU BARRY”, KOJI JE ODUŠEVIO CANNES

Hvaljeni film koji je oživio karijeru Johnnyja Deppa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U HRVATSKA KINA STIGAO “JEANNE DU BARRY”, KOJI JE ODUŠEVIO CANNES

Hvaljeni film koji je oživio karijeru Johnnyja Deppa

2

ŠESTI PUT GLAZBENI NOVINARI BIRAJU NAJBOLJE

Dodjela Rock&Off nagrada u Tvornici kulture 2. veljače

3

SHANE MACGOWAN UMRO U 65. GODINI

Preminuo pjesnik i pijanac Poguesa, "jedan od najboljih autora stoljeća"