Regija
MARIJANCI ULAŽU U OBNOVU VATROGASNIH I DRUŠTVENIH DOMOVA

Nakon uređenja domova u Marijancima i Črnkovcima, na red su došli Kunišinci
Objavljeno 14. rujna, 2023.
MARIJANCI - Kako bi udrugama, ali i mještanima osigurala još kvalitetnije korištenje društvenih i vatrogasnih domova, Općina Marijanci velike napore ulaže u njihovu obnovu.

Ove je godine završeno uređenje rekonstruiranog vatrogasnog i dograđenog novog društvenog doma u Črnkovcima. Za vatrogasni dom nabavljena je moderna oprema u vrijednosti 18.300 eura - ormari, stolovi, stolice, komode, police, garderobni klupe s vješalicama te uredski stolovi. Društveni dom u Črnkovcima dobio je kvalitetnu kuhinjsku opremu vrijednu 32.732 eura. Osim što su nabavljene rashladne vitrine, plinski štednjak i sudoper za kuhinju, velika dvorana doma opremljena je stolovima i stolicama. Do kraja godine planira se izdvojiti još 25.000 eura za kompletno opremanje društvenog doma. Nabavu opreme za vatrogasno-društveni dom u Črnkovcima u cijelosti je financirala Općina Marijanci.

Inače, rekonstrukcija starog vatrogasnog i dogradnja društvenog doma u Črnkovcima bio je jedan je od najvećih projekata na području Općine Marijanci, vrijedan gotovo 10 milijuna kuna.

U proteklom razdoblju završena je rekonstrukcija, proširenje i opremanje vatrogasnog doma u Marijancima. Obnovljena je postojeća zgrada doma te je dograđeno spremište za vatrogasna vozila, sanitarni čvor, polivalentna dvorana i dodatne prostorije za potrebe DVD-a. Za investiciju koja je iznosila oko 3,3 milijuna kuna najveći dio sredstava, u iznosu 2.808.026 kuna, osiguran je iz fondova EU-a, a ostatak je izdvojen iz općinskog proračuna.


- Domovi su ogledalo svakog sela i pomažu vizuri, stoga su nužna ulaganja u njih - kaže načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić.

I mještani Kunišanaca dobit će novi društveno-vatrogasni dom, u kojem će se moći organizirati različiti događaji. Naime, Općina priprema projektnu dokumentaciju, a idejno je rješenje gotovo. Projekt obuhvaća dva doma, parkiralište i dječje igralište.

- U ovom trenutku još se ne može govoriti o početku gradnje jer je riječ o opsežnom i financijski vrlo izazovnom projektu - ističe načelnik.

Novi objekt trebao bi se nalaziti na lokaciji sadašnjeg vatrogasnog doma, koji nije primjeren. Prema zamisli projektanta, novi dom u Kunišincima bi imao dvoranu za svečanosti, kuhinju, spremište, garderobe, urede, konferencijsku dvoranu i garažu za kombi. S. Fridl

Snježana Fridl
Općina Marijanci priprema projektnu dokumentaciju za novi vatrogasno-društveni dom u Kunišincima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSIGURAO NOVAC ZA ISPLATU UMIROVLJENIČKE BOŽIĆNICE

Dijelu “penzića” božićnica 30 eura

2

U PROJEKTU PREKOGRANIČNE SURADNJE HRVATSKE I BIH

Dom “Sveta Ana” uredio je domske prostorije i stan za svoje punoljetne štićenike

3

RAVNATELJICA SNJEŽANA DUPAN LOVRIĆ:

Bez nužnih 67.000 eura DV Suncokret morat ćemo zatvoriti