Mozaik
DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

Euforičan start uz velike
hitove Miroslava Ilića
Objavljeno 25. kolovoza, 2023.
Između glazbenih nastupa zaigrao se mali nogoš na igralištu, a natjecalo se i u brzom ispijanju piva

Za nama su već dvije večeri ovogodišnjih Dana prvog hrvatskog piva koji se događaju u Osijeku, u organizaciji Osječke pivovare, na lijevoj obali Drave.Trinaesto njegovo izdanje, na sreću svih, uopće nije "baksuzno", štoviše, imalo je furiozan početak. U srijedu, prve večeri, odmah kada se s mosta skrene put kupališta Copacabana, bilo je jasno da su počeli "Dani", ali i da nastupa netko iznimno popularan. Koliko god na prostoru Kopike bilo velik parking, gotovo je bilo nemoguće naći slobodnog mjesta, redovi na blagajni za ulazak bili su "kilometarski". Netko se zapitao: "Nastupaju li to Rolling Stonesi?" Ne, pa iako možda i nije primjerena usporedba, ali i za Miroslavnom Ilićem, pjevačem narodne glazbe, duga je i neprekinuta karijera. Uostalom tek je nešto mlađi od "momaka" iz Stonesa. Čekalo se na početak njegova nastupa sve do poslije 22.30, a tada su svi došli na svoje. Ilić niže svoje uspješnice, komunicira s publikom, oni uzvraćaju odobravanjem i pjevanjem.


Goste su za uvertiru dobro zagrijali dečki iz Veritasa, kućni je to bend koji će imati nastup svake večeri. Između glazbenih nastupa zaigrao se mali nogoš na improvizranom igralištu, a natjecalo se i u brzom ispijanju piva. U fotofinišu između dva muškarca i jedne djevojka publika je svojim glasnim odobravanjem pobjedu dodijelila - djevojci.

Sinoćnji nastup bio je grupe Lexington, a danas (petak) binu će podijeliti Opća opasnost i Slavonia bend. Vrata šatora otvaraju se u 20 sati, a cijena dnevne ulaznice je 10 eura. Ulaznice se mogu kupiti i preko sustava Eventim kao i na blagajnama na ulazu.


I da, naravno, uz gastroponudu nitko nije ostao žedan, jer piva - Osječkog, ima u dovoljnim količinama. Hladnog!

Dario Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana