Ekonomija
PET ŽUPANIJSKIH TURISTIČKIH ZAJEDNICA U KLASTERU SLAVONIJA

Novi vizualni identitet i slogan: Nema joj ravne
Objavljeno 3. lipnja, 2023.

Nema joj ravne, novi je slogan s kojim će se predstavljati pet županijskih turističkih zajednica udruženih u Klaster Slavonija.



"U samo tri riječi prikazane su sve asocijacije vezane uz istok Hrvatske i doživljaji koje destinacija nudi i koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Jer Slavonija je mnogo više od ravnice, ona su ljudi koji stvaraju vina, hranu i poseban ambijent koji nude ruralni i urbani prostori svojim gostima", istaknula je Ivana Jurić, voditeljica Klastera Slavonija i direktorica TZ Osječko-baranjske županije na predstavljanju novog vizualnog identiteta u Zagrebu. Iza novog rješenja stoji agencija 404, a uključuje i zajednički logotip inspiriran bojama zemlje, zlatnim poljima i slavonskom ravnicom.

"Krenete li od Požege, Pleternice i Velike ne propustite posjetiteljsko-edukativne centre Požešku kuću, Terra Panonicu i Kuću Panonskog mora. U Pleternici možete posjetiti novootvoreni Muzej bećarca, UNESCO - zaštićen Park prirode Papuk, prvi hrvatski geopark koji nudi obilje aktivnosti na otvorenom, a posjetite li nas ljeti tu je Aquapark Shhhuma u Velikoj, prvi vodeni park u regiji, dok u Toplicama Lipik možete uživati u kupanju cijele godine", predstavila je Požeško-slavonsku županiju direktorica tamošnje županijske turističke zajednice Maja Jakobović. Kako je istaknula direktorica virovitičko-podravske turističke zajednice Martina Jakelić, u toj županiji uživat ćete u Plemićkoj ruti koja povezuje dvorce, kurije, multimedijalne posjetiteljske centre i prolazi UNESCO područjima obalama Drave i Parkom prirode Papuk, mami vas najfinijim jelima i odličnim vinima butik vinarija. Direktorica TZ-a Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković istaknula je ljepotu Save koja će uskoro u Slavonskom Brodu dobiti putničko pristanište, Adrenalinsku šumu u Bebrini i novi hotel Park u Slavonskom Brodu te bogatu ponudu rančeva, salaša i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava. Ivana Jurić predstavila je bogatu kulturnu i prirodnu baštinu, sjajne manifestacije poput aktualnog Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije, popularni HeadOnEast, gastronomiju i iznimna vina, među kojima se posebno ističe graševina, najvažnija hrvatska sorta koja upravo u Slavoniji daje najbolje rezultate te je najavila međunarodnu manifestaciju o graševini GO Grow, koja spaja čitavu Slavoniju. U rujnu sve posjetitelje istoka Hrvatske očekuje i obnovljena osječka Tvrđa s brojnim događanjima. Direktorica TZ-a Vukovarsko-srijemske županije Majda Jakša, uz graševinu je istaknula i poznati iločki traminac. Uz prekrasnu prirodu i brojne muzeje, među kojima se ističe Muzej vučedolske kulture, predstavila je i novi turistički proizvod Adrenalinski park Bosut Rokovci-Andrijaševci sa ziplineom.

Dijana Pavlović
VIŠE NOĆENJA
U 2022. u Slavoniji je ukupno ostvareno 2,1 posto više noćenja negoli rekordne 2019., a dobar trend nastavio se i u prva četiri mjeseca ove godine, u kojima su četiri od pet slavonskih županija imale velike poraste turističkih dolazaka i noćenje u odnosu na 2022. te bolje rezultate negoli 2019. Najviše turista i noćenja ove godine do kraja travnja imala je Osječko-baranjska županija, 33 tisuće turista i 69,3 tisuće noćenja, što je 29 i 25 posto više nego lani, i oko deset tisuća noćenja više nego u istom razdoblju 2019.

Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike