Regija
AKCIJA ZJZ-A

Zašto ne početi pušiti ili prestati
Objavljeno 30. svibnja, 2023.
VIROVITICA - Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" VPŽ-a uz podršku županijskog Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti već niz godina 31. svibnja obilježava Svjetski dan nepušenja. Tako će i danas (srijeda) biti provedena javnozdravstvena akcija pod nazivom "Udahni život zdravim plućima".



Obilježavanje Svjetskog dana nepušenja započelo je u nedjelju biciklijadom u organizaciji Kluba za ekspedicionizam i sport iz Virovitice, tijekom koje su građanima podijeljeni leci o prednostima nepušenja, štetnosti pušenja i mogućnostima uključivanja u škole nepušenja. U drugom dijelu ove javnozdravstvene akcije danas će u Orahovici, u Ulici kralja Zvonimira, od 10 do 12 sati biti postavljen štand na kojemu će predstavnici ZJZ-a "Sveti Rok" zainteresiranim građanima objašnjavati rizike pušenja i prednosti nepušenja za zdravlje, posebnim uređajem mjeriti rizik od pušenja (razinu ugljikovog monoksida u izdahu), a bit će im podijeljeni i edukativni i informativni letci.



Prema riječima prof. Siniše Brlasa, psihologa u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja pri županijskom ZJZ-u, akcijom se želi skrenuti pozornost javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i zdravim aktivnostima te potaknuti pušače na prestanak pušenja. P.Ž.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike