Autoglas
UTRKA UBRZANJA

Osijek Street Race Show - opet ispunio sva očekivanja
Objavljeno 31. svibnja, 2023.
I dok miris benzina i nitra nije još ni ispario, počinju pripreme za utrke u rujnu

Dvadeset i deveti Osijek Street Race Show zatvorio je svoja vrata, sa do sada najvećim brojem sudionika, a ponovo nisu iznevjerili ni gledatelji, kojih je u dva dana natjecanja bilo na tisuće. I dok miris benzina i nitra nije još ni ispario, vrijedni organizatori već se pripremaju za jubilarno, 30. oktansko natjecanje na 402 metra.



Ovaj put o rezultatima nećemo, nego o fenomenu Street Racea, koji iz godine u godinu u Osijek dovodi na tisuće ljudi, ne samo iz Hrvatske nego i iz susjednih zemalja. Osječko natjecanje i vrijedna ekipa organizatora iz Autokluba Slavonija prepoznati su među natjecateljima i gledateljima, te se Osijeku uvijek rado vraćaju. Na oba dana natjecanja popričali smo s više natjecatelja i s njihovim brojnim pratećim ekipama iz susjednih država, Bosne i Hercegovine te Srbije. Jedno im je izjava zajednička - u Osijeku se osjećaju kao kod kuće, a i sam grad ima što ponuditi kada se malo žele odmoriti od jurnjave po pisti Sportske zračne luke Čepin. Prvih godina spavali su u šatorima uz pistu, a sada u smještajnim kapacitetima u Osijeku i okolici. Ekipi iz Beograda i Novog Sada to se toliko svidjelo da u Osijek dolaze nekoliko puta godišnje, i to samo zbog turizma. Naravno, nađe se tada vremena proćakulati o automobilima s osječkim prijateljima, jer Street Race je, tu nema floskule, jedna velika obitelj.

Iako je imao ozbiljan kvar na svom Audiju, Dario Konopek iz Slavonskog Broda, koji je nedavno u rumunjskom Aradu letio stazom brže od sedam sekundi, bio je zaposlen cijelo vrijeme, strpljivo odgovarajući na pitanja kolega vozača, ali i brojnih gledatelja, koji su željeli saznati detalje o njegovu cestovnom monstrumu.

Ovakvih priča na Street Race Showu proteklog vikenda bilo je na stotine, sklapala su se nova prijateljstva i dogovarali odlasci na iduća natjecanja, a Osijeku će se svi vratiti opet u rujnu, na jubilarnu utrku!

Milan Bugarić
SVE SPREMNO I ZA RUJAN
Iza organizacije Street Racea mukotrpan je rad brojnih volontera iz Autokluba Slavonija, koji je opet urodio plodom. Bilo je za svakoga ponešto, a gotovo svi će se spremno prihvatiti posla opet u rujnu. Podrška će, neslužbeno doznajemo, opet stići iz Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.