Kultura
ORAHOVAČKI PODRUČNI ODJEL GŠ MILKA KELEMENA SLATINA OBILJEŽIO DAN ŠKOLE:

Odlični mali glazbenici pokazali svu raskoš svog talenta
Objavljeno 29. svibnja, 2023.

Vezani članci

GLAZBENA ŠKOLA MILKA KELEMENA SLATINA

Novi uspjesi mladih glazbenica

ORAHOVICA - U prostoru Glazbene škole, orahovački Područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena Slatina koncertom je polaznika obilježio svoj Dan škole u nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Saše Ristera. Na početku koncerta obratio se voditelj Odjela Dražen Kovačević naglasivši kako je ovaj koncert svojevrsno i zaključak uspješne godine ovog Odjela:

-Naši učenici itekako napreduju i postaju odlični glazbenici i zbog toga smo svi presretni. Posebno sam sretan kada znam da je dosta naših bivših učenika izabralo baš glazbu za svoj životni poziv i nadam se da će to biti nastavljeno i kroz današnje mališane. I ova godina je za nas bila više nego uspješna, postigli smo sjajne rezultate i doista smo svi u školi iznimno ponosni. Hvala roditeljima na povjerenju i posebno hvala Gradu Orahovici i gradonačelniku Saši Risteru koji nas redovno prati i pomaže u svemu. Posebnu notu našim uspjesima dao na mje i ovaj prostor koji imamo,to je sada jeda nvelik i prostran prostor u kojem možemo raditi i stvarati nove uspješne glazbenike – rekao je Kovačević nakon čijeg obraćanja je krenuo koncert, a mali odlični glazbenici pokazali su svu raskoš svog talenta na tamburici, gitari, klaviru, klarinetu i harmonici. Treba svakako izdvojiti odličan nastup na početku koncerta malog zbora glazbene igraonice koju odlično vodi nastavnica Andrijana Jaković. Na kraju koncerta nazočnima se obratio i ravnatelj Osnovne Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Antonio Brzica istaknuvši odličan rad i napredak orahovačkog Odjela:

-Svake godine se sve više pokazuje itekakva opravdanost pokretanja ovog odjela. Puno je ovdje iznimno talentirane djece koja postižu zapažene rezultate i moram čestitati voditelju Draženu i svim nastavnicima na odličnom radu. Posebno se moram zahvaliti Gradu koji nas odlično prati, pomogao je u opremanju ovog prostora, kupnji novih instrumenata, a što je za naš rad krucijalno važno. Grad je izgradio i ovo lijepo parkiralište ispred škole što je iznimno i korisno za sve nas i daje školi jednu posebnu dimenziju. Istaknuo bih i projekt koji smo završili krajem godine, a to je prekogranični projekt sa školom iz Harkanya u Republici Mađarskoj u kojem smo uz orahovačku osnovnu školu bili partner i putem kojeg smo kupili određenu nužnu opremu prijeko potrebnu za rad ovog odjela. Ovo je bio svojevrsni završni koncert ove školske godine u Orahovici, a po viđenom siguran sam kako će svi polaznici uspješno položiti svoje ispite. već se radujemo novoj školskoj godini, novim uspjesima i suradnjama – rekao je Brzica. Na kraju oduševljen onim što je čuo bio je i orahovački gradonačelnik Saša Rister:

-I ovaj koncert je pokazao koliko iznimno talentirane djece imamo i prelijepo ih je bilo vidjeti i čuti. Naravno da smo kako Grad tako i ja osobno na raspolaganju ovom Odjelu što god treba i uvijek ćemo biti jer ova djeca to i zaslužuju. Zato smo odradili ovaj projekt izgradnje parkirališta i prilazne ceste ispred Glazbene škole, a uz višestruku korisnost realizacijom projekta dobili so i ljepšu vizuru ovog dijela grada. već smo dogovorili nove suradnje s našom Glazbenom školom kojoj se veselimo– zaključio je Rister.

VG
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike