Kultura
GLAZBENA ŠKOLA MILKA KELEMENA SLATINA

Novi uspjesi mladih glazbenica
Objavljeno 29. svibnja, 2023.

Vezani članci

ORAHOVAČKI PODRUČNI ODJEL GŠ MILKA KELEMENA SLATINA OBILJEŽIO DAN ŠKOLE:

Odlični mali glazbenici pokazali svu raskoš svog talenta

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena na različitim smotrama i natjecanjima nastavljaju nizati uspjehe kojima na najbolji mogući način promiču svoju školu i svoj grad, ali koji također predstavljaju njihovu najbolju motivaciju za daljnji rad.



Najnoviji uspjeh postigle su Matea Funtek i Katrin Resler na 10. međunarodnom natjecanju Fantast 2023., u Bečeju, u susjednoj Srbiji. Svirajući bisernicu, Matea je osvojila 90,00 bodova i jedna je od šest dobitnica 1. nagrade u IV. kategoriji - tambura. Za natjecanje ju je pripremila njezina mentorica mag. mus. Martina Tepeš, a nastupila je uz korepetitorsku pratnju mag. mus. Josipa Jagušića. Fantast 2023. četvrto je i posljednje natjecanje za Mateu u ovoj iznimno uspješnoj školskoj godini.



Na istom natjecanju u Bečeju učenica 1. razreda tambure Katrin Resler nastupila je u 1. kategoriji i s 93,67 bodova također je osvojila 1. nagradu. Za taj izvrstan uspjeh Katrinu je pripremila njena učiteljica prof. Korana Perlić. Ona je također na klaviru pratila nastup svoje učenice. Visoku kvalitetu sviranja malih natjecatelja u Bečeju dokazuje podatak da je svih osam malih tamburaša u prvoj kategoriji nagrađeno prvom nagradom, jer su osvojili između 90 i 99 bodova.



Inače, na 10. međunarodnom natjecanju Fantast 2023. u Bečeju nastupilo je ukupno 350 mladih glazbenika svirajući klavir, violinu, gitaru, harmoniku i tamburu, svaki od tih instrumenata u šest kategorija. Tamburu je sviralo ukupno 45 natjecatelja. P. Žarković
Najnoviji uspjeh postigle su Matea Funtek i Katrin Resler na 10. međunarodnom natjecanju Fantast

Najčitanije iz rubrike