Regija
PRISJETILI SE SREDNJOŠKOLSKIH DANA

Generacija đakovačke Opće gimnazije iz 1958. zajedno nakon 65 godina
Objavljeno 27. svibnja, 2023.
ĐAKOVO - U devetom desetljeću života okupili su se nekadašnji maturanti A i B razeda druge generacije đakovačke Opće gimnazije iz 1957./1958. godine i obillježili čak 65. obljetnicu mature.

"Nismo mogli zaboraviti, nego se okupiti koliko nas je još u mogućnosti doći u Đakovo i proslaviti 65. obljetnicu, vidjeti okupljene prijatelje i nakon toliko godina prisjetiti se zajedničkih trenutaka i doživljaja iz najljepšeg, srednjoškolskog životnog doba, poručili su sudionici proslave. Obilježavanju čak 65 godina mature odazvali su se (na slici desno prema dnu stola) Kata Posavčević Kedačić, Ružica Franjić Šijan, Slavica Mijatović Ladić, Katica Pitinac Klawa, Katica Bajić Lapanje, Štefica Buček Krušćić, Dragica Mustapić Ignjačić, Franjo Boban i Zdravko Šunk. Proslavi 65. obljetnice mature odazvali su se i (na slici lijevo prema dnu stola), Vlasta Grbac, Vera Arnold Bosanac, Janja Knežević Šnajder, Zorislav Lukić, Marica Vida Puljić, Ankica Tomić Milevoj, Mira Gilman Cvitković, Vlado Rac i Marija Bradarić Angebrandt.

"Ustrajni smo u okupljanju i neopterećeni godinama", poručili su đakovački gimnazijalci generacije 1957./1958. godine, prisjetivši se i kolega kojih više nema. "Ej da mogu, kao što ne mogu, na Papuk bih glavu naslonio, Slavoniju cijelu zagrlio, a Đakovo na srce privio", antologijska je misao Ante Gardaša koje su se prisjetili tom prilikom. S. Župan
Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli