Mozaik
DO KRAJA GODINE

Izlazi knjiga stihova i bilješki Johnnyja Casha
Objavljeno 26. svibnja, 2023.
Najavljena je nova knjiga "Johnny Cash: The Life in Lyrics", revolucionarna zbirku kultnih pjesama Johnnyja Casha, obogaćena riznicom ekskluzivnih vizualnih sadržaja, rukom pisanih bilješki i zadivljujućih efemera, koju je prikupio povjesničar obitelji Cash i Carter, Mark Stielper, s osobnim anegdotama i komentarima Cashovog sina, Johna Cartera Casha.

Ovaj kolekcionarski predmet zamišljen je kako bi osvijetlio život i djelo Johnnyja Casha kao prikaz rijetkih i dosad neviđenih vizualnih materijala. "Fotografije koje čuvaju draga sjećanja, rukom pisane bilješke koje otkrivaju Cashov kreativni proces i bezbroj intrigantnih stvari čekaju vaše istraživanje," stoji u promotivnoj najavi knjige koja će biti dostupna i u deluxe ograničenom kolekcionarskom izdanju zatvorenom u zaštitnu kutiju s folijom, a koje uključuje nekoliko reprodukcija rijetkih memorabilija koje se mogu uokviriti.

Među posebnim sadržajem ističu se nikad prije objavljena fotografija Johnnyja Casha kako nastupa na privatnom događaju u Knoxvilleu, TN, u travnju 1975; reprodukcija grba obitelji Cash koji je Johnny nacrtao rukom i ispisao s razmišljanjima o njegovom značenju; dvostrana reprodukcija Cashovih rukom pisanih stihova za pjesmu "Flesh and Blood" s ukrasnim crtežima i posebnom porukom za June Carter, kao i pristupni kod za slušanje nikad prije objavljenih Cashvih audiokomentara.

- Ne postoji bolji način da upoznate mog oca od pogleda na njegova pisana djela. Bilo da se radi o pjesmama koje je snimio, njegovoj poeziji ili materijalima koji nisu objavljeni za njegova života, u sve što je dodao svoje pero uložio je srce, krv i duh - kaže Cash. Knjiga će u SAD-u biti objavljena 14. studenog 2023., a u UK 23. studenog ove godine. H
Najčitanije iz rubrike