Crna kronika
U VUKOVARU I ŽUPANJI

Nakon pretrage domova dva su mladića uhićena zbog droge
Objavljeno 25. svibnja, 2023.
Dva 26-godišnjaka, jedan iz Županje, drugi iz Vukovara, u utorak su uhićena zbog posjedovanja droge, ali i ozbiljne prijetnje. Kako priopćuje Policijska uprava vukovarsko-srijemska, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje na počinjenje nekoliko kaznenih djela iz domene kriminaliteta zlouporabe droga i organiziranog kriminaliteta. Pretragom 26-godišnjaka i njegova doma, obavljenom nakon dobivanja sudskog naloga, policijski službenici pronašli su i oduzeli tri PVC vrećice s ukupno 335 grama kokaina i 4,30 grama marihuane. Policajci su pronašli i 18 bočica različitih steroidnih i hormonskih pripravaka zabranjenih u sportu, prigušivač pucnja vatrenog oružja, dva spremnika za automatsku pušku, dva spremnika za strojnicu, tri ručne bombe, 39 komada različitog streljiva, nekoliko tisuća eura i druge predmete koji se dovode u vezu s kaznenim djelima.

Osumnjičeni 26-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku policijske uprave, a protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela "neovlaštena proizvodnja i promet drogama", "neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu" i "nedopušteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari".

Druga pretraga imala je uvertiru jer su policajci prvo dobili dojavu kako 26-godišnjak iz Županje prijeti usmrćenjem više osoba, pa su odmah izišli na intervenciju. Nakon kriminalističkog istraživanja 26-godišnjak je osumnjičen za kaznena djela prijetnje i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Nakon svađe u obiteljskoj kući 48-godišnjaka u Županji 26-godišnjak je prijetio usmrćenjem više osoba. Policijski službenici su ga uhitili i ishodili sudski nalog za pretragu doma i drugih prostorija u kojima boravi te pronašli i oduzeli PVC vrećicu s ukupno 229 grama marihuane.

Protiv 26-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela "prijetnja" i "neovlaštena proizvodnja i promet drogama" te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

M.Bugarić
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike