Regija
POLICIJSKA UPRAVA POŽEŠKO-SLAVONSKA

Dan otvorenih vrata – kako postati policajac
Objavljeno 24. svibnja, 2023.
POŽEGA – Za maturante Tehničke škole Požega i sve zainteresirane srednjoškolce Požeško-slavonska policijska uprava priredila je Dan otvorenih vrata u cilju promidžbe zanimanja policajac/policajka. Srednjoškolci, ali i svi građani koje zanima što sve policija radi  mogli su razgledati policijsku opremu i vozila, porazgovarati s policijskim službenicima i pogledati pokazne vježbe.

Policijski službenici Policijske postaje Požega prezentirali su opremu (uređaj za snimanje brzine, uređaje za mjerenje koncentracije alkohola, uređaj za utvrđivanje prisutnosti droge u organizmu, vozilo za očevide, presretač i motocikl), policijski službenici ureda načelnika su prezentirali nacionalne programe koje provode, policijski službenici kriminalističke policije su prezentirali testere za droge te uzorke raznih vrsta droga, kao i opremu kriminalističke tehnike, dok su policijski službenici protueksplozijske zaštite prezentirali svoju opremu i rad.

Interventna jedinica policije je prezentirala opremu i naoružanje koje koriste te demonstrirala borilačke vještine, primjenu palice, oružja i taktike postupanja te primjenu policijskih ovlasti, a svoje aktivnosti i spremnost prikazala je i Pravosudna policija. Uz policiju, svoj rad predstavili su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja te Centar za podršku i razvoj civilnog društva “Delfin”.

Zainteresiranim učenicima objašnjen je proces obrazovanja te je istaknuto da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja, istaknuto je ovom prilikom. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

NOVA BUKOVICA/SLATINA

Svete mise uz nastavnu godinu

MARIJANCI ULAŽU U OBNOVU VATROGASNIH I DRUŠTVENIH DOMOVA

Nakon uređenja domova u Marijancima i Črnkovcima, na red su došli Kunišinci

AKCIJA “DOBRO JE ČINITI DOBRO”

Pajeskama 5670 €

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DESECI TISUĆA EURA U APOENIMA OD 10 I 20 €

Umjesto na medeni mjesec, u ukrupnjavanje svadbenog dara

2

IZDVAJA SE IZ SUSTAVA DOMA ZDRAVLJA

Sanitet prelazi Zavodu za hitnu medicinu VSŽ-a

3

RADOVI SE BLIŽE KRAJU

Asfaltirane staze i na novom dijelu groblja