Regija
POTPISAN JE UGOVOR O DAROVANJU

Grad darovao zemljište za gradnju zgrade Hitne medicinske pomoći u Županji
Objavljeno 24. svibnja, 2023.

Grad Županja darovao je Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije zemljište u Ulici dr. Franje Račkog na kojem će se graditi nova  poslovna zgrada i sadržaji za potrebe Ispostave Zavoda u Županji. Ugovor o darovanju nekretnine danas su potpisali gradonačelnik Damir Juzbašić i ravnatelj Zavoda Mato Matić. Riječ je o neizgrađenom građevinskom zemljištu površine 1055 četvornih metara, procijenjene vrijednosti 7800 eura. Nalazi se na vrlo pogodnoj lokaciji, koja odgovara potrebama izgradnje takvog objekta, između Doma zdravlja, u kojemu je već godinama smještena ispostava Zavoda,  i Šumarije Županja.

POMAŽU ZDRAVSTVENU SKRB


Ravnatelj Matić zahvalio je gradonačelniku Juzbašiću i Gradskom vijeću Županje na razumijevanju, na kupnji i darovanju nekretnine kojom su Zavodu izišli u susret. Istaknuo je da će gradnjom zgrade djelatnici i pacijenti u Županji i okolnim naseljima dobiti kvalitetan i moderno opremljen prostor koji će omogućiti još bolju zdravstvenu zaštitu. Naglašava da su ulaganja u zdravstveni sustav vrlo važna, posebice ulaganja u novu suvremenu infrastrukturu koja ide ukorak s potrebama pacijenata i svih zdravstvenih djelatnika.

Gradonačelnik je poručio da je Grad Županja uvijek spreman u okviru raspoloživih mogućnosti pomagati zdravstvenu skrb. Dodao je da je gradnja ovog objekta od općeg javnog i socijalnog interesa i cilj je Grada pomoći Ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Županji osigurati sve preduvjete da može odgovoriti svakodnevnim izazovima i potrebama u pružanju pomoći  i spašavanju ljudskih života.


NAGODINU KREĆE GRADNJA
 

Sada slijedi sređivanje papirologije i ishođenje potrebnih dozvola.  „Moj je cilj da u ovoj godini izradimo projektnu dokumentaciju, ishodimo građevinsku dozvolu i sve potrebne suglasnosti i obavimo pripreme za početak gradnje, da nagodinu osiguramo sredstva i da završimo bar prvu fazu gradnje zgrade, do pod krov s vanjskom stolarijom, a godinu kasnije da završimo unutrašnje uređenje i opremanje zgrade“, pojasnio je Matić. 

 „Imamo novu zgradu u Vinkovcima i u Vukovaru i smatramo da primjerenu zgradu trebamo napraviti i u Županji za djelatnosti izvanbolničke hitne medicinske pomoći, jer sadašnji je prostor dosta skučen i na vrlo frekventnoj je lokaciji, a mi se stalno razvijamo i širimo. Mišljenja smo da trebamo osigurati primjeren prostor i za djelatnike i za pacijente u Županji, za našu opremu i vozila“, zaključio je ravnatelj Zavoda. Posebno ističe da Županja zbog svog geostrateškog položaja ima veliku važnost – u blizini je vrlo prometne autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, kao i dvaju državnih granica, s BiH i Srbijom.
Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

 

Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike