Regija
POTPISANI UGOVORI ZA NASTAVAK REALIZACIJE PROJEKTA ADICA U VUKOVARU

Nova šetnica i adrenalinski park
Objavljeno 24. svibnja, 2023.
VUKOVAR



Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je s izvođačima radova, tvrtkama Planum građenje d. o. o. i Vodoprivreda Vinkovci d. d., ugovore o izvođenju radova u okviru projekta Adica. U ime Planum građenja potpisivanju je nazočio direktor Emil Tuša, a u ime Vodoprivrede direktor Željko Šarčević. Uz Penavu su na potpisivanju ugovora bili i voditelj projekta Igor Antolović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić, kao i direktor Razvojne agencije Vukovar Darijan Zeko i ravnatelj Sportskih objekata Vukovara Ivan Szabo, koji su partneri na projektu.

Prvi čovjek Vukovara podsjetio je kako je projekt uređenja Adice dio Intervencijskog plana Vukovara i jedan od kapitalnih projekata.

- Drago mi je što, nakon što smo se našli u situaciji da je prethodno odabrani izvođač radova zapao u probleme, nastavljamo projekt i što smo uspjeli premostiti prethodno nastale probleme i raspisati novu javnu nabavu, pa danas svjedočimo činu potpisivanja ugovora s tvrtkama s kojima smo do sada dobro surađivali - poručio je, dodavši kako će radovi započeti ubrzo, a rok za njihov završetak je devet mjeseci od dana uvođenja u posao.

Voditelj projekta Igor Antolović pojasnio je da će biti izgrađena šetnica od drveta uz rijeku Vuku u dužini jednog kilometra. Prostirat će se od početka park-šume Adica do mosta kod crkve svete Petke i imat će odvojke prema lijevoj i desnoj obali Vuke. Uz šetnicu će Adica postati bogatija i za sportsko-zabavni adrenalinski park, koji će se sastojati od visinskih i nizinskih statičnih poligona, stijene za penjanje visine 20 metara i zip-linea dužine 470 metara koji će prelaziti rijeku Vuku. Za izgradnju šetnice zadužena je Vodoprivreda Vinkovci, a posao izgradnje sportsko-zabavnog adrenalinskog parka povjeren je tvrtki Planum građenje.

Vrijednost gradnje šetnice uz Vuku je 3.434.036,83 eura, a radovi na adrenalinskom parku stajat će 2.178.377,14 eura.

Iz fondova Europske unije za projekt Adica osigurano 3.664.515,56 eura, iz gradskog proračuna 1.406.806 eura, s tim da je sufinanciran i sredstvima Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara u iznosu od 504.346 eura.

D. Korpoš
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

Najčitanije iz rubrike