Crna kronika
DETALJI OČEVIDA NESREĆE U GUNJI

Prije kobnog naleta vlaka auto je probio polubranik
Objavljeno 24. svibnja, 2023.

Vezani članci

PROMETNA NESREĆA U GUNJI

U naletu vlaka na automobil poginuo 90-godišnji vozač

Nastavlja se istraga smrtnog stradavanja 90-godišnjeg vozača automobila na pružnom prijelazu u Gunji. Kako smo izvijestili, polubranici na pružnom prijelazu u Nazorovoj ulici u Gunji bili su spušteni kada se do prijelaza automobilom županjskih registracija doveza 90-godišnjak. Očevid djelatnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u suradnji s glavnim istražiteljem željezničkih nesreća i zamjenicom općinskog državnog odvjetnika u Vinkovcima, pokazao je da se u ponedjeljak oko 9:30 unatoč spuštenim polubranicima 90-godišnjak nije zaustavio, zbog čega je automobilom udario u polubranik spušten zbog nailaska vlaka i probio ga. Automobil se potom zaustavio na sredini pruge, gdje je, unatoč prisilnom kočenju strojovođe, na vozilo naletjela lokomotiva teretnog vlaka koji prometuje na relaciji Vinkovci - Drenovci - državna granica.

Lokomotiva je, udarivši u automobil s njegove desne bočne strane, gurala vozilo više od stotinu metara prije nego što se kompozicija teretnog vlaka zaustavila. Strojovođa, 36-godišnjak iz Ivankova, odmah je obavijestio dispečera o naletu na automobil, te je pozvao policiju i hitnu pomoć. Na žalost, od siline udara 90-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće. Pristigla liječnička ekipa hitne pomoći mogla je samo konstatirati smrt vremešnog vozača koji je bio sam u automobilu.

Od mještana Gunje doznajemo da se 90-godišnjak svakodnevno koristio automobilom te da je dobro poznavao prometnicu i pružni prijelaz gdje se nesreća dogodila. Mišljenja su, zbog činjenice da je automobil probio polubranik i zaustavio se na pruzi, da je 90-godišnjaku pozlilo tijekom vožnje. To će se provjeriti u nastavku istrage.

Naime, prema nalogu zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Vinkovcima, nad tijelom preminulog obavit će se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru. Također, strojovođi i pomoćniku izuzeti su uzorci radi analize na alkohol i opojna sredstva u organizmu. Zbog očevida je Ulica Vladimira Nazora u Gunji bila zatvorena za sav promet od 9:30 do 15:10 u ponedjeljak. O svim poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. M.Bugarić

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana