Regija
AGLOMERACIJA SLATINA - U PRIPREMI DOKUMENTACIJA ZA NATJEČAJ

Nastavljaju se radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, ostalo se konzervira
Objavljeno 22. svibnja, 2023.
SLATINA - Među brojnim pitanjima koja su vijećnici postavili na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća jedno se odnosilo i na projekt Aglomeracija Slatina. Vijećnike koalicije HDZ-HSLS zanimalo je u kojoj je fazi provođenje toga projekta te koje aktivnosti trenutačno provodi tvrtka Ersa na području Slatine i prigradskih naselja. Obilaskom terena uočeno je da se poklopci revizijskih okana nalaze čak i do 60 cm ispod razine terena pa je vijećnike zanimalo je li to sukladno projektnoj dokumentaciji ili je to jedan od propusta izvođača, nadzora ili investitora.

Odgovarajući na to pitanje, Mato Miličić, direktor tvrtke Komrad d. o. o. za vodne djelatnosti kao nositelja projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Slatina", rekao je da se u okviru projekta Aglomeracija Slatina nastavljaju radovi na izgradnji UPOV-a (uređaja za pročišćavanje otpadnih voda) te građevinski radovi na izgradnji bioloških bazena i na tehnološkoj zgradi.

– Radi se na pripremi dokumentacije za novi natječaj, koji se planira za lipanj nakon što prođe sve potrebne kontrole. Osim toga, radimo na prelasku iz operativnog programa Kohezija i koherentnost u Nacionalni program oporavka i otpornosti, jer smo to obvezni napraviti do kolovoza, kao i većina vodovoda. Poznato je da je s tvrtkom Ersa raskinut ugovor i sve poslove s tom tvrtkom sada vodi nadzorni inženjer. Trenutačno se radi na konzervaciji gradilišta, snimanju izvedenih radova kako bi se mogla napraviti okončana situacija i sva gradilišta vratiti investitoru i, na kraju, po okončanoj situaciji, isplatiti izvođača - kazao je Miličić. P.Ž.

Petar Žarković
Revizijska okna bit će nivelirana
Direktor Miličić također je pojasnio da je postavljeno približno 300 revizijskih okana i poklopaca, no oni su samo postavljeni, a ne i montirani.

– Okna se u postupku gradnje niveliraju, odnosno izdižu, a gradnja je u određenom trenutku zaustavljena. To, znači, nije greška ni izvođača, ni nadzora, ni investitora, a bit će završeno u nastavku gradnje – rekao je direktor Komrada Mato Miličić.

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike