Regija
MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA U NAŠICAMA

Među 44 psa toy pudl Rafael bio je najljepši
Objavljeno 22. svibnja, 2023.
NAŠICE - Na glavnom gradskom trgu u Našicama održana je Specijalna međunarodna izložba pasa skupina FCI 3 i FCI 9, za koju su bila prijavljena 44 psa iz Hrvatske, Italije i Mađarske.

Ponosni vlasnici prije izložbe češljali su i uređivali svoje ljubimce kako bi ih sutkinji pokazali u najboljem izdanju, a neki od njih kući su se vratili s nagradama. Posjetitelji su imali priliku uživati u izložbi pasa pasmina terijeri, bichoni, pudli, čivave i francuski buldozi.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba otvorio je izložbu i poželio sudionicima da se lijepo osjećaju u Našicama.

- Ovo je prilika da se sazna više o karakteristikama pojedinih pasmina, njihovoj povijesti i posebnostim. Ova izložba, zapravo, služi i turističkoj promidžbi Našica - rekao je gradonačelnik Kašuba i dodao kako Kinološko društvo u Našicama s manjim prekidima djeluje već 35 godina.

Tihomir Krumerac, predsjednik Kinološkog društva Našice, koje je organiziralo izložbu, bio je zadovoljan.

- Prvi put u Našicama imali smo ovakvu izložbu međunarodnog karaktera na kojoj su sudjelovala 44 čistokrvna psa. Na izložbu smo se odlučili u razgovoru s našim članovima, a organizacija je trajala je gotovo godinu dana. Nadam se da su građani bili zadovoljni ovom manifestacijom, koja je novost za našički kraj - istaknuo je predsjednik Krumerac. Zahvalio je međunarodnoj kinološkoj sutkinji Jasminki Knežević iz Osijeka, koja je ocjenjivala pse.

Najljepšim psom izložbe proglašen je toy pudl Rafael vlasnika Zdenka Rončevića iz Osijeka.

U Kinološkoj udruzi Našice zahvaljuju svima koji su ih podržali u organizaciji izložbe. Potporu im je pružila ekipa iz našičke Veterinarske stanice, a veliku podršku dali su Husse Hrvatska, prvi nutricionistički centar za kućne ljubimce u Hrvatskoj, Grad Našice,Turistička zajednica Našica te gradska Zajednica tehničke kulture. S.Fridl
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike