Crna kronika
OBAVLJEN OČEVID NAKON PADA NIZOZEMSKOG ZRAKOPLOVA

Poginuli svi putnici u palom avionu
Objavljeno 21. svibnja, 2023.
U nizozemskom zrakoplovu koji je pao u subotu na Maloj Kapeli poginuli su svi putnici, njih najvjerojatnije troje, koliko ih je bilo prema planu leta, potvrđeno je u nedjelju očevidom na mjestu pada aviona Cirrus 20 koji provode karlovačka policija i glavni zrakoplovni istražitelj.

Kako je u nedjelju izvijestio Dorh, "na šumovitom dijelu Male Kapele na području Grada Ogulina traje očevid i utvrđivanje svih okolnosti pada zrakoplova Cirrus 20". Glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin je s mjesta nesreće rekao da su svi putnici u nizozemskom zrakoplovu poginuli te da je zrakoplov jako oštećena olupina, koja je osim mehaničkih oštećenja dodatno uništena i požarom. Dodao je da se sad radi očevid na terenu kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo, nakon čega će uslijediti prikupljanje podataka.

- Trebamo dobiti podatke od kontrole letenja, komunikaciju koju su imali s pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i, nadamo se, odgovor na pitanje što i zašto se to dogodilo - rekao je Petrin. Odbacio je kao nagađanje tvrdnju da je uzrok pada zrakoplova loše vrijeme jer da se oni "rukovode samo činjenicama, a da loši meteouvjeti ne znače automatski da su oni uzrok pada zrakoplova". Petrin je također potvrdio da se radi o nizozemskom zrakoplovu u kojem su prema planu leta bila tri putnika iz Nizozemske, a je li tako i tko su putnici utvrdit će se kroz obdukciju koja treba dati odgovore.

Podsjetimo, potraga je krenula nakon obavijesti Hrvatske kontrole zračne plovidbe o nestanku zrakoplova s radara. Na teren su odmah u subotu upućeni djelatnici Službe civilne zaštite Karlovac i Gospić, policijski službenici, članovi HGSS-a - stanice Karlovac, Gospić i Ogulin te vatrogasci DVD-a Brinje, a aktivirana je i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Rijeka i Zagreb. Ukupno je 120 ljudi tragalo za nestalim zrakoplovom. Potraga je urodila plodom kada su ostatci zrakoplova pronađeni oko 19.15 sati u šumi Mali Makovnik na obroncima Kapele. Policija je ogradila područje pada zrakoplova, a očevid je počeo kada se razdanilo u nedjelju. M.Bu./H
Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

Najčitanije iz rubrike