Mozaik
VRHUNSKI GLAZBENICI I PJEVAČI

Gosti A. Medunjanin na koncertu u Areni
Objavljeno 22. svibnja, 2023.
Amira Medunjanin prije nekoliko mjeseci najavila je koncert naziva "Gdje pjesme nose ljudska lica" uz suradnju Simfonijskog orkestra HRT-a, pod ravnanjem maestra Jurice Petrača u Areni Zagreb. Koncert će se održati 8. lipnja ove godine, a sada su objavljeni i gosti koji će se Amiri pridružiti na pozornici. Antonio Vrbički Amiru će pratiti na harmonici, Boško Jović na gitari, a Mario Rašić na basu. Osim njih na pozornici će joj se pridružiti kantautorica Lu Jakelić i violinist Matej Mihaljević.

Jedna od najpoznatijih vokalnih solistica, čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, publici će predstaviti tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete. Od prvog studijskog albuma "Rosa" iz 2003. godine, objavila je više od deset nosača zvuka i u prethodnih 20 godina dobila je mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album dobitnica je nagrade Porin. Već uvelike poznata po svojoj izvanrednoj izvedbi, Amira se ističe i jedinstvenom emocijom kojom pristupa glazbi općenito, a zbog upečatljivog vokala nerijetko je uspoređuju s divama poput Cesarie Evore i Billie Holiday. Amira Medunjanin od samih početaka traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicijske glazbe, i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje.

Kroz rad s internacionalnim umjetnicima i brojnim koncertima koje je održala, uspješno predstavlja tradicijsku glazbu na World Music sceni. Ulaznice za ovo jedinstveno koncertno druženje nabavite preko sustava Entrio. T.K.
Možda ste propustili...

SVJETSKA PREMIJERA NOVOG LJUBAVNOG TRILERA “SVEMU DOĐE KRAJ”

Grlićev film otvara Pulski festival

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U FILMU GLUMI OFICIRA JNA

Armand Assante se priključio snimanju “260 dana”

2

SVJETSKA PREMIJERA NOVOG LJUBAVNOG TRILERA “SVEMU DOĐE KRAJ”

Grlićev film otvara Pulski festival

3

"ČUDO" U TAJLANDU

Uistinu rijedak događaj: slonica okotila blizance