Kultura
BESPLATNE ELEKTRONIČKE KNJIGE

Objavljeno osam naslova hrvatskih autorica
Objavljeno 30. ožujka, 2023.
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige (BEK) osam naslova nagrađivanih hrvatskih autorica, čije su odabrane knjige sada besplatno dostupne za čitanje na poveznici elektronickeknjige.com. Novoobjavljene naslove potpisuju autorice rođene između sredine 40-ih i sredine 90-ih godina prošlog stoljeća, od onih nagrađenih najvažnijom hrvatskom pjesničkom nagradom Goranov vijenac do onih nagrađivanih u kategoriji mladih pjesnikinja, kao što je Goran za mlade, priopćeno je.

Novi ženski pjesnički blok na BEK-u čine knjige "Bijela panika" prošlogodišnje dobitnice Goranova Vijenca Vesne Biga, "Prijelaz za divlje životinje" višestruko nagrađivane spisateljice Ivane Bodrožić iz Vukovara, "Povratna karta" Paule Ćaćić, nagrađene na Pjesničkim susretima u Drenovcima, te "Ljeto" višestruko nagrađivane dramske autorice Katje Grcić.

Objavljene su i knjige "Život u ruksaku" nagrađivane pjesnikinje i prozaistice Maje Klarić, "Portreti nepoznatih žena" Marijane Radmilović, nagrađene Ivanom i Josipom Kozarcem, "Košute u splavarevom rublju" Sanje Šimić, nagrađene Goranom za mlade pjesnike, te "Neparne ljubavi" Andree Zlatar, ugledne autorice i profesorice na zagrebačkom Odsjeku za komparativnu književnost koja potpisuje veći broj književnih i književno-stručnih djela.

Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI), omogućujući online čitanje i/ili preuzimanje na vlastite uređaje, čime je zajamčeno optimalno čitateljsko iskustvo na svim trenutačno postojećim računalnim uređajima, nezavisno od dijagonale zaslona na kojima se e-knjige čitaju, kao i mogućnost ispisa na kućnim pisačima.

S ovim naslovima zainteresiranim čitateljima besplatno je dostupno ukupno 295 od 330 dosad objavljenih. Projekt su financijski podržali Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i medija RH te Zaklada Kultura nova. H
Možda ste propustili...

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente