Regija
SUDJELOVALI U AKCIJAMA OD SLAVONIJE DO DUBROVNIKA

32. obljetnica Specijalne jedinice policije “Orao’’
Objavljeno 27. ožujka, 2023.
ĐURĐENOVAC



Polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja ispred zgrade općinske uprave u Đurđenovcu te svečanom akademijom u Domu kulture obilježena je 32. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije "Orao‘‘ Orahovica-Našice. Vijence su položili i upalili lampione predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva unutarnih poslova, policijskih uprava osječko-baranjske i virovitičko-podravske, županijskih i lokalnih vlasti te udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Specijalna policijska jedinica "Orao" osnovana je 1991. godine, a sudjelovala je u borbenim akcijama u Borovu Selu, operaciji "Otkos 10", vojno-redarstvenim akcijama "Papuk 91", "Trokut", ‘‘Medački džep‘‘, ‘‘Bljesak‘‘, ‘‘Oluja‘‘, te na pakračkom i dubrovačkom području. Kroz SPJ ‘‘Orao" tijekom Domovinskog rata prošlo je 250 pripadnika aktivnih i pričuvnih sastava MUP-a.

Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece rekao je kako se obilježava 32. obljetnica osnutka najelitnije postrojbe koju je ova policijska uprava imala i koja je dala velik doprinos na svim bojištima u Hrvatskoj.

Osječko-baranjski dožupan Josip Miletić istaknuo je kako je važno da članovi Udruge "Orao‘‘ pokazuju pijetet prema žrtvama Domovinskog rata te daju poruku kako se neke stvari nikada ne smiju zaboraviti. S.Fridl
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

Najčitanije iz rubrike