Zdravlje
AKO PATITE OD ALERGIJE

Uklonite alergene proljetnim čišćenjem
Objavljeno 27. ožujka, 2023.
Tijekom dana razmaknite zavjese i podignite rolete kako bi proljetno sunce moglo ući u vaš dom i spriječiti plijesan.J.Kn.
Izbjeći iritaciju kože
Odlučite se za maske koje se mogu prati ili one za jednokratnu upotrebu. Izbjegavajte rukavice od lateksa, umjesto toga odaberite gumene rukavice obložene pamukom kako biste spriječili iritaciju kože.

Navlake protiv grinja
Perite posteljinu najmanje jednom tjedno u vrućoj vodi. Sve jastuke, pokrivače i madrace presvucite antialergijskom posteljinom i navlakama protiv grinja kako biste, dok spavate, bili što manje izloženi grinjama.

Uklonite vlagu u kupaonici
Uklonite vlagu, posebno u kupaonicama, domaćim ili komercijalnim sredstvima za čišćenje. Uvijek pomno pročitajte upute i ne miješajte različite kemikalije. Nakon svake upotrebe osušite kadu ili tuš-kabinu. Uvijek objesite ručnike da se dobro osuše.

Prednost prirodnim proizvodima
Za pranje rublja birajte deterdžente koji su bez boja i mirisa. Istraživanja su pokazala da je boja često krivac za iritaciju kože. Za čišćenje potražite sredstva bez mirisa i koristite prirodne proizvode poput destiliranog bijelog octa, sode bikarbone i limunova soka.

Krpe od mikrovlakana za sve površine
Ako patite od sezonskih alergija ili astme, simptome možete ublažiti pravilnim čišćenjem doma kako biste smanjili količinu alergena ili ih uklonili. Vrsta usisavača koju kupite čini veliku razliku u uklanjanju alergena. Odlučite se za usisavač s HEPA filtrom za fine čestice ili koristite dvostruku vrećicu da uhvatite što više čestica. Razmislite o robotskom sistemu za usisavanje i brisanje, koji nudi kontinuirano čišćenje dok niste u prostoriji. Krpe od mikrovlakana, posebno kada su vlažne, privlače prašinu bolje od pamuka ili papirnih maramica, što ih čini dobrim izborom za čišćenje svih vrsta površina. Nakon upotrebe potrebno ih je što prije temeljito oprati u vrućoj vodi.

Možda ste propustili...

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

Najčitanije iz rubrike