Novosti
POPUNJENA ČELNA MJESTA PET POLICIJSKIH UPRAVA

Ante Zovak imenovan je za novog načelnika PU vukovarsko-srijemske
Objavljeno 24. ožujka, 2023.
Na čelna mjesta pet policijskih uprava, na mandat od pet godina, imenovani su novi načelnici, sukladno internom oglasu za imenovanje rukovodećih policijskih službenika u MUP-u koji je objavljen sredinom veljače. Imenovani su načelnici policijskih uprava vukovarsko-srijemske, primorsko-goranske, dubrovačko-neretvanske, virovitičko-podravske i krapinsko-zagorske.

Iz MUP-a su naveli kako je za načelnika vukovarsko-srijemske policije imenovan Ante Zovak, koji je prilikom imenovanja izrazio zadovoljstvo rezultatima te policijske uprave, zahvaljujući predanom radu policajaca, za što je potrebno puno energije i znanja. Zovak je naglasio kako će nastojati zajamčiti sigurnost i zadobiti povjerenje građana te je, kao važan korak k tome, istaknuo važnost prevencije, dok će posebnu pozornost pokloniti brizi o mladima. Rođen je 1964. u Vrbanji, oženjen i otac troje djece. Inženjer je elektrotehnike i diplomirani kriminalist, a u policiji je od 1991., dok je od 2012. do 2017. rukovodio Policijskom upravom brodsko-posavskom.

Hari Bernard imenovan je načelnikom PU primorsko-goranske, a dosad je bio zamjenik načelnika. Pri uručenju rješenja o imenovanju ustvrdio je da njegova policijska uprava tradicionalno ima povoljno stanje sigurnosti, najavivši rad na unaprjeđivanju odnosa s javnošću u cilju podizanja razine subjektivnog i objektivnog osjećaja sigurnosti. Bernard je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata te nositelj nekoliko odličja. Među ostalim bio je i rukovoditelj u Specijalnoj jedinici policije Rijeka, a 2018. MUP ga je nagradio za profesionalno i odgovorno postupanje u službi.

Još jedan mandat na čelu PU dubrovačko-neretvanske povjeren je Ivanu Pavličeviću, magistru kriminalistike koji je od 1991. u policiji u kojoj je prošao sve razine. Odlikovan je spomenicom za doprinos u Domovinskom ratu u kojemu je sudjelovao od prvog dana, a zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju RH 2006. dodijeljena mu je prigodna MUP-ova nagrada. U govoru je posebno zahvalio svom timu s kojim je u prethodnom mandatu osigurao visokopozicioniranu razinu sigurnosti Dubrovačko-neretvanske županije.

PU virovitičko-podravsku kao novi načelnik vodit će Marcel Štrok, hrvatski branitelj tijekom Domovinskog rata u kojemu je sudjelovao u operaciji Oluja za koju je odlikovan. U dosadašnjoj policijskoj karijeri stekao je brojne pohvale za svoj dosadašnji rad, a među inima i odlikovanje za sudjelovanje u Međunarodnoj mirovnoj misiji EUPOL. Zahvaljujući na pruženom povjerenju, Šrok je istaknuo kako će se truditi da stečenim znanjem što bolje obavlja zadatke i izazove koji su pred njim, uz što bolju suradnju s članovima tima policijske uprave kako bi se u budućem radu ostvarili svi zacrtani ciljevi.

Zvonimir Petrović imenovan je po provedenom internom oglasu za načelnika PU krapinsko-zagorske. Rođen je 1973. u Tomislavgradu (BiH), a tijekom policijske karijere obavljao je poslove od policijskog službenika do nekoliko rukovodećih funkcija, dok je većinu karijere proveo u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Zahvalio je na imenovanju te naglasio kako njegova PU ima kvalitetne temelje i dobre zaposlenike koji će i ubuduće svoje zadaće obavljati kvalitetno i profesionalno. H
Možda ste propustili...