Regija
UOČI NAJVEĆEG KRŠĆANSKOG BLAGDANA

Općine pomažu ugroženima - umirovljenicima isplaćuju uskrsnice od 30 do 66 eura
Objavljeno 25. ožujka, 2023.
MIKLEUŠ/VOĆIN/SOPJE/

NOVA BUKOVICA



Gotovo sve općine na slatinskom području svojim će umirovljenicima isplatom uskrsnica pomoći da što manje osjete teret siromaštva i što ljepše provedu predstojeće uskrsne blagdane.



Općina Mikleuš će umirovljenicima na svome području koji primaju mirovinu u iznosu do 310 eura (2.335,70 kuna) isplatiti uskrsnice u iznosu 30 eura (226,04 kuna). Da bi ostvarili tu potporu, umirovljenici trebaju do 31. ožujka dostaviti popunjen obrazac zahtjeva za ostvarivanje prava na uskrsnicu umirovljenika s preslikama osobne iskaznice, odreska od mirovine ili potvrdu banke, ili HZMO-a o visini mirovine za prethodni mjesec.

Općina Voćn isplatit će uskrsnice u različitim iznosima, ovisno o visini mirovine. Umirovljenici koji imaju mirovinu do 132,72 eura (računajući tuzemnu i inozemnu mirovinu ukupno) ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 66 eura, umirovljenici s mirovinom od 132,73 do 199,08 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 60 eura, a umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu od 199,08 do 265,44 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u iznosu od 53 eura.

Uskrsnice će se isplaćivati na blagajni Općine Voćin od 28. ožujka do 5. travnja uz predočenje dokaza o prebivalištu (kopija osobne iskaznice ili potvrda o prebivalištu), OIB korisnika i dokaz o visini mirovine.

Općina Nova Bukovica isplatit će uskrsnicu od 30 eura svim prijavljenim umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području općine čija ukupna mjesečna mirovinska primanja (tuzemna i inozemna sa svim dodacima), ili mjesečna minimalna zajamčena naknada ne prelaze iznos od 300 eura. Umirovljenici trebaju do 6. travnja Općini dostaviti zahtjev s preslikom osobne iskaznice, posljednje dvije isplatnice mirovine, ili potvrde HZMO-a o mirovinskim primanjima u Hrvatskoj, potvrde banke o visini inozemne mirovine (za korisnike inozemne mirovine), ili izjave o neostvarivanju inozemne mirovine te IBAN računa te preslike rješenja i posljednje isplatnice za korisnike zajamčene minimalne naknade. Pravo na dodjelu uskrsnice nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Općina Sopje će od ponedjeljka, 27. ožujka, do 5. travnja isplaćivati uskrsnice od 30 eura umirovljenicima čija mirovina nije veća od 310 eura, a Općina Čađavica ove godine neće isplaćivati uskrsnice. P.Ž.
Možda ste propustili...

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

U PODRUČJU KULTURE I SPORTA OPĆINE MARIJANCI

Udrugama podijeljeno 80.783 eura

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana