Kultura
TEATAR TO GO U KULTURNOM CENTRU OSIJEK 25. OŽUJKA

Klasična komedija situacije ”Kuhari”, koja jamči smijeh i zabavu i za male i za velike
Objavljeno 24. ožujka, 2023.

Teatar to go najavljuje premijeru predstave "Kuhari", autora Gorana Smoljanovića, u Kulturnom centru Osijek, 25. ožujka 2023., u 11 sati. Radnja predstave odvija se oko užurbane kuhinje "Krumpirov pir", slavnog kuhara Aurelija Debelića i novopečenog pomoćnog kuhara Zdravka.Riječ je o najboljem restoranu u gradu i okolici s najfinijim delicijama od krumpira. Sve je spremno za otvaranje, dok se na vratima ne pojavi najveći mogući gurman na svijetu. Kuhari se nalaze pred izazovom, kako zadovoljiti najzahtjevnijeg gosta koji je ikada hodao Zemljom? Hoće li uspjeti? Što može poći po zlu?

Ova interaktivno edukativna predstava donosi klasičnu komediju situacije koja jamči smijeh i zabavu za male i velike. Neobičan dan u kuhinji pretvorit će se u posebno kazališno iskustvo za pamćenje. Predstava "Kuhari" nastala je u okviru svojevrsnog ciklusa komedija za djecu, kojem prethode "Majstori" i "Botaničari". Goran Smoljanović pronašao je u interaktivnim komedijama dobar omjer umjetničkog, edukativnog i zabavnog sadržaja za djecu. Iako sve predstave imaju fokus na zajedništvu likova i publike, "Kuhari" kroz cijelu predstavu provlače vrijednost međusobnog razumijevanja, solidarnosti i lijepog ponašanja. Potreba za tim uočena je preko anketnih upitnika koje su rješavale učiteljice u školama, gdje je Teatar to go gostovao. Većina ispitanica navela je da bi trebalo preko kazališne predstave djeci približiti norme uljudnog ponašanja, odnosno bonton, s pretpostavkom da bi se na taj način stvorilo ugodnije okruženje za odrastanje.

Predstava okuplja osječko-bjelovarski autorski tim: autor i redatelj je Goran Smoljanović, a glume Matko Duvnjak Jović, Ivan Pokupić i Goran Smoljanović. Scenografkinja je Zdenka Lacina, kostimografkinja Selena Gazda, autori glazbe su Bojan Sauerborn i Željko Šreng, grafičko oblikovanje potpisuje Dražen Matijašević, a izvršni producent je Ana Šimić Smoljanović.

Ulaz je besplatan. Predstava je realizirana uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija, Zaklade Kultura Nova, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Posebno zahvaljuju Tamburaškoj školi Batorek, HKUD-u Željezničar Osijek, Kulturnom centru Osijek i Hrvatskom kazalištu Pečuh. T.Kvorka
Predstava okuplja osječko-bjelovarski autorski tim, a autor i redatelj je Goran Smoljanović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LADY JADRANKA NJERŠ BERESFORD-PEIRSE

Važno odlikovanje kralja Charlesa III.

2

Domagoj Vidović dobio Hrvatski stećak

3

77. PUT DODIJELJENE AMERIČKE KAZALIŠNE NAGRADE

Prvi Tonyji za Radcliffa, Stronga i Paulson