Osijek
NAPREDUJE GRADNJA AGROPARKA U ČEPINU

Najesen mogu svi po zimnicu na jedno mjesto
Objavljeno 23. ožujka, 2023.

Na mjestu male i neugledne tržnice niče nova tržnica nedaleko od čepinskog ipsilona, odnosno kružnog toka. Riječ je o investiciji čepinske općine u infrastrukturu za poljoprivrednike koji će svoje proizvode moći prodavati na toj lokaciji na štandovima koji će biti rezervirani za domaće proizvode lokalnih poljoprivrednika, obrtnika i poduzetnika. Ljudi vrijedno rade i kvalitetno proizvode, pa neka, kaže čepinski načelnik Dražen Tonkovac, i zarade da mogu od toga živjeti.



Objekt kao modernu natkrivenu tržnicu namijenjenu poslovanju lokalnih gospodarstvenika, obrtnika i poduzetnika za promociju i prodaju svojih proizvoda gradi tvrtka Iver d.o.o. iz Čepina. Vrijednost izgradnje je 508.000 eura, zajedno s PDV-om. Radovi bi trebali biti gotovi do rujna, uz radove izgradnje, projektom Poslovna zgrada - Agropark obuhvaćeno je i opremanje Agroparka te ostali popratni troškovi, a to znači da su ukupna ulaganja u ovu neophodnu infrastrukturu oko 664.000 eura. Općinski načelnik navodi da će Agropark omogućiti lokalnim proizvođačima razvoj njihove djelatnosti kroz subvencionirani najam te će im se na taj način pružiti mogućnost za brže napredovanje i razvoj.

Poslovna zgrada Agroparka projektirana je da sadrži izložbeno-prodajni prostor, na kojem će se nalaziti štandovi, a sastoji se od jednog natkrivenog prostora od 211,32 m2, te dva zatvorena prostora od 15,89 m2 i 16,36 m2, sanitarnog čvora i skladišta. Ukupna površina iznosi 350 m2 i kao takva bi trebala zadovoljiti potrebe i prodavača i kupaca Doznajemo da je projekt sufinanciran u sklopu Urbane aglomeracije Osijek, sredstvima Europske unije u iznosu od 70 %, dok je ostatak od 30 % sufinanciran sredstvima Općine Čepin.

Korisnika će, ako se može suditi prema velikom broju sudionika zainteresiranih za promociju i prodaju na Proljetnom sajmu Čepin, biti, posebice kada se zna da na području općine Čepin ima 800-tinjak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, poduzetnika i obrtnika. Općina Čepin brojnim mjerama potiče razvoj gospodarstva, potiče one koji imaju registrirano sjedište na području općine Čepin i zapošljavaju djelatnike koji imaju prebivalište na njezinu području. U Općini Čepin kažu da i drugim potpornim mjerama navedenim kategorijama žele biti partner i pomoći u razvoju njihovih djelatnosti. D.Pejić
Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike