Osijek
BIKERI TOPLOG SRCA - MOTO KLUB PANNONIANS

Na vrućim gumama prešli 5500 humanitarnih kilometara za djecu
Objavljeno 22. ožujka, 2023.
Moto klub Pannonians i Udruga Pannonians-put obilježili su dvostruki jubilej - 25 godina osnutka udruge i 10 godina Moto kluba koji je osnovan u sklopu Udruge. Okupili su se, kaže Siniša Maurus, predsjednik Pannonians-puta, na proslavi svi ljubitelji dobre glazbe, ponajprije rocka.

Bila je to prigoda da se podsjete kako su 13. ožujka 2013. osnovali Klub koji danas okuplja 20 članova i aktivno djeluje na programskim načelima promicanja motokulture, putovanjima i edukacijama. Siniša Maurus kazao je da je Klub nastao u sklopu udruge Pannonians-put osnovane 1998. godine na poticaj Vijeća Europe. Prvo ime udruge bilo je "Put Društvo za pomicanje tolerancije i kulture dijaloga", a kroz 25 godina prometnula se u udrugu koja se bavi raznim društvenim akcijama i projektima.

- Mi se u Moto klubu bavimo turističkim djelatnostima, kako u promicanju destinacije tako i davanjem usluga u turističkom sektoru. Klub okuplja ljude koji vole putovati, ali i baviti se humanitarnim djelovanjem. Odradili smo i jednu lijepu humanitarnu akcija u suradnji s Dokkicom koja provodi socijalne usluge za djecu i roditelje. Naime, članovi Kluba putovali su do Gruzije i tijekom puta od 5500 kilometara pozvali na prikupljanje donacija za svaki prijeđeni kilometar. Akcija je uspjela i prikupljena je određena količina sredstava koje su oni utrošili za svoje aktivnosti s djecom s posebnim potrebama – prošao je Maurus vrlo kratko povijest i Kluba i Udruge jer okupljanje je, kako je rekao, bilo za zabavu, a ne za govoranciju.

A za to su se pobrinuli dečki iz osječke skupine The Echoes zagrijavši, ovaj put umjesto guma, atmosferu bikera i sve ostale ljubitelje rock-glazbe i motora koji su se u cafe-baru The krigla okupili u velikom broju iz Osijeka i okolice. D.Pejić
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike