Regija
UDRUGA ORAČA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

Orače i dalje vode Žibreg i Hrgović
Objavljeno 20. ožujka, 2023.
SOPJE



Udruga orača Virovitičko-podravske županije održala je u Sopju redovnu izvještajnu i izbornu skupštinu, na kojoj je o djelovanju udruge tijekom prošle godine govorio potpredsjednik udruge i trener hrvatske oračke reprezentacije Siniša Hrgović, koji je i predsjedao skupu.

Nakon provedenih izbora Izvršni odbor i dalje čine predsjednik Željko Žibreg, dopredsjednik Siniša Hrgović, tajnik Ivan Ključec i članovi Ana Marija Čajkulić, Mladen Kaselj, Ivan Kaladić, Zlatko Katančić, Željko Ferenc i Antun Damjan umjesto Ljubomira Duvnjaka. U Nadzornom odboru su Mirko Rončević kao predsjednik te Berislav Androš i Hrvoje Miler kao članovi.

Glavne aktivnosti udruge u ovoj godini vezane su uz pripreme i organizaciju 17. županijskog natjecanja orača, koje će se ove godine u srpnju održati na području općine Crnac, a potom slijede opsežne pripreme i organizacija nastupa na državnom natjecanju orača u Istarskoj županiji, te priprema i sredinom listopada organizacija odlaska na svjetsko natjecanje orača u Latviju. U planu su također jedno stručno putovanje te edukacija orača i sudaca. Čestitke na postignutim uspjesima i podršku daljnjem radu udruge izrazili su načelnik Općine Crnac Mato Damjan i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement.

Udruga orača VPŽ-a dva je puta bila domaćin državnog prvenstva u oranju, a orači iz Virovitičko-podravske županije četiri su puta bili državni prvaci. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike