Regija
NA JAVNE POZIVE MINISTARSTAVA GRAD KANDIDIRAO TRI PROJEKTA

Nastavak obnove tržnice,
parkiralište kod groblja,
street workout poligon
Objavljeno 20. ožujka, 2023.
ŽUPANJANakon što je izgradnja vanjskog polivalentnog sportskog igrališta s atletskom stazom kod OŠ Ivana Kozarca, koje će biti od velikog značenja za djecu, razvoj sporta i županjske sportaše, ovih dana uspješno privedena kraju, u Gradu rade na pripremi novih projekata. Tri su kandidirana na raspisane javne pozive i očekuje se povlačenje dijela sredstava za njihovu realizaciju.Na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2023. godini Županja je kandidirala uređenje parkirališta kod groblja. Riječ je o obnovi stare asfaltirane parkirne površine, koja je ispucala i dotrajala i nužno je prekrivanje novih asfaltnim slojem. Ondje nije riješena ni odvodnja, što je dodatno pospješilo propadanje. U međuvremenu je sagrađena i nova mrtvačnica i uređen je okoliš. Postojeće parkiralište ne priliči tom prostoru i nužna je njegova obnova. Iscrtat će se nove parkirne linije, napraviti nova regulacija prometa i taj će se prostor dovesti u primjereno stanje. A nakon uređenja kompletne asfaltne površine pred mrtvačnicom, u dogledno će se vrijeme urediti i površina na ulazu u groblje s desne strane iz Mažuranićeve ulice.

Na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a Grad će kandidirati nastavak obnove gradske tržnice. Iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstvo je, podsjećamo, u 2021. za tržnicu osiguralo ukupno 450.000 kuna, a ona je dobila moderan izgled i bolje uvjete rada. U ovoj će se godini urediti preostali dijelovi neobnovljenog pločnika na sjevernom i zapadnom dijelu tržnice, bit će riješena odvodnja, postavljeni opločnjaci i još nekoliko štandova i nova urbana oprema. Ti će se dijelovi ujednačiti s do sada obnovljenim i vanjski će dio tržnice biti kompletno uređen.

A na natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini Županjci će prijaviti projekt izgradnje street workout poligon vježbališta iza zgrade na Trgu Republike prema školi, odnosno iza Aleje Matice hrvatske prema vrtiću.

A ovih će dana biti otvoreno i moderno opremljeno multifunkcionalno dječje igralište u naselju Šećerana, vrijedno 550.000 kuna. Financirao ga je Grad iz vlastitih sredstava. M.L.O.
Možda ste propustili...

OŠ ‘’AUGUST HARAMBAŠIĆ’’ PROSLAVILA SVOJ DAN

Nagrađeno i pohvaljeno 80 učenika i 18 učitelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

2

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

3

U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača