Regija
SAVJET MLADIH VINKOVACA

Online anketom detektirali želje i probleme mladih
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
Među problemima su nezaposlenost, život s roditeljima, akademska mobilnost, edukacije...
VINKOVCI



Savjet mladih Grada Vinkovaca vrijedno radi na poboljšanju i boljoj komunikaciji sa svojim vršnjacima i mladim Vinkovčanima, pa su tako krajem prošle godine proveli i anketu o željama mladih u gradu u suradnji s vinkovačkom udrugom Mladi protiv gladi i Gradom Vinkovci.



- Anketa je bila za sve mlade osobe koje borave na području Vinkovaca kako bismo dobili što bolje uvid u stavove i potrebe mladih, kao što su stanovanje, zapošljavanje, informiranje, slobodno vrijeme, sudjelovanje u društvu, te ujedno i saznati koji su to programi, aktivnosti i projekti za koje mladi smatraju da bi trebali dobiti financijsku potporu, a koji bi istodobno pridonijeli kvaliteti života mladih i obogaćivanju sadržaja u gradu, što je i krajnji cilj – kaže predsjednica Savjeta mladih Loreta Kovačević dodajući kako se anketa ispunjavala online, bila je anonimna i trajala je oko mjesec dana, a ispitanici su bili u dobi od 15 do 30 godina.

- Rezultati ankete pokazuju da je najveći problem nezaposlenost, vještina znanja i poticanje poduzetništva, stanovanje i mobilnost, život s roditeljima, preseljenje i akademska mobilnost, slobodno vrijeme, sadržaji, aktivnost, obrazovanje, edukacije, cjeloživotno učenje, stipendiranje, aktivnosti mladih kroz udruge, volonterski rad i prilagođeni komunikacijski alati - komentira Loreta Kovačević.

Podsjeća kako su prošle godine u vrijeme Božića organizirali nagradni natječaj "Budi uzor" namijenjen naboljim maturantima.

Imaju i dogovor sa Savjetom mladih Grada Požege, s kojim će uskoro organizirati zajednički pub-kviz u Vinkovcima.

Ideje su brojne, a u planu je i kviz "Ne zaboravi stihove", natjecanje u odbojci, u ljeto razne verzije kina (drive in kino i projekcija u parku na otvorenom). Osluškuju mlade te se trude što više poboljšati kvalitetu sadržaja za njih.

Nedavno su u ime Savjeta predsjednica Loreta Kovačević i članica Lucija Mijatović posjetile Srednju strukovnu školu, a glavni je cilj posjeta bilo upoznavanje srednjoškolaca s radom Savjeta mladih.

Želja je uključiti mlade ljude u rad sa Savjetom, kao i izravno čuti njihove prijedloge i ideje o aktivnostima, sadržajima i potrebama mladih ljudi u Vinkovcima.

Miroslav Flego
Besplatan vozački za najmaturanta
Savjet mladih Grada Vinkovaca pokrenuo je nagradni natječaj “Budi uzor” usmjeren nagrađivanju izvrsnosti maturanata, a najsretnijem od njih Grad Vinkovci će platiti polaganje vozačkog ispita.

- Kako bismo poticali izvrsnost, nagradili ju, u suradnji s gradom Vinkovcima pozivamo srednje škole na području grada neka nominiraju svoje najbolje maturante. Nominirani manturanti moraju imati prebivalište u Vinkovcima – podsjećaju organizatori.

Nakon prijave maturanata uslijedit će glasanje na službenoj Facebook stranici Savjeta mladih, gdje će svaki maturant biti predstavljen fotografijom uz kratak životopis.

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike