Mozaik
IZDALA SPOT “STRANAC KOJEG ZNAM”

Mia Dimšić: Pripremam ljetni singl, ali i prvi album na engleskom
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
Pjesma je bila prilika i za novu suradnju, s produkcijskim timom Sestrice na spotu

Nakon što je predstavila svoju novu pjesmu "Stranac kojeg znam" na jubilarnom 70. Zagrebačkom festivalu, Osječanka Mia Dimšić jučer navečer na svojem YouTube kanalu i kanalu Croatia Recordsa predstavila je i popratni videospot.



- Pjesma "Stranac kojeg znam" od početka je jako posebna i meni i mom autorskom timu koji, kao i uvijek, čine Vjekoslav Dimter i Damir Bačić. Izvorni tekst napisala sam na engleskom i nisam ni planirala pjesmu raditi i na hrvatskom, ali kad je Ivan Pešut u studiju napravio čaroban aranžman, on je bio inspiracija za nove stihove i prijavu na Zagrebački festival. Osim mog stalnog tima, pjesma je bila prilika i za jednu novu suradnju, s produkcijskim timom Sestrice na videospotu. Oni su pjesmi dali dodatnu emociju i predivnu retroestetiku, a ulogu tog mističnog stranca kojeg znam odigrao je glumac Filip Vidović, s kojim je bilo divno raditi, a što mi je također već neko vrijeme bila želja - ispričala nam je Mia, koja je imala vrlo dojmljiv nastup na Zagrebačkom festivalu.

 



- Što se tiče nastupa na Zagrebačkom festivalu, za moj su se izgled pobrinuli stilist Goran Čižmešija i dizajnerica Matija Vuica. Uživala sam u malo drukčijoj kreaciji nego što sam naviknula nositi, a i pjesma je definitivno tražila dašak romantike i ženstvenosti. Na festivalu je bilo puno dobrih pjesama i čast je naći se u takvom društvu, a i surađivati s takvim profesionalcima. Nadam se da život pjesme ovime tek počinje i da će naći svoje mjesto u srcu slušatelja - kaže Mia, koja je, između ostalih, početkom ožujka nastupila i na koncertu iz ciklusa "U ozračju tambure", koji je održan u Studiju Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije pod nazivom "Slavonijo, jedna jedina". Ova će joj godina biti puna događanja, pa smo ju pitali i za planove.

- Planovi za proljeće su promocija aktualne pjesme, pripremanje sljedećeg singla koji izbacujem na ljeto, ali i dovršavanje albuma na engleskom. Jednu od pjesama možda dovršim i u Americi o čemu ću više znati ovih dana. Sve u svemu, puno se toga događa i puno se stvara i jedva čekam što više podijeliti s publikom - kaže Mia.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike