Regija
OČEKUJU REKORD

U Vukovar stigao prvi kruzer, najavljeno još 340
Objavljeno 18. ožujka, 2023.
Došlo 175 putnika iz SAD-a te Nizozemske, Australije, Brazila, Kanade, Velike Britanije
VUKOVAR - U petak je na pristaništu za putničke brodove u središtu Vukovara pristao prvi kruzer u ovoj godini.

Iz vukovarske Turističke zajednice najavljuju kako bi u ovoj sezoni u grad na Dunavu trebao doći 341 putnički brod, a prvim je, brodom tvrtke Viking, u Vukovar pristiglo 175 putnika. Većina ih je iz SAD-a, no bilo je i putnika iz Australije, Brazila, Kanade, Filipina, Nizozemske, Španjolske i Velike Britanije. Na put su krenuli iz Budimpešte te putuju prema Crnom moru.

Kao i svake godine, putnike prvoga kruzera koji dođe u grad dočekali su predstavnici Grada i TZ-a, a na obali ih je dočekala ponuda vukovarskih domaćih proizvoda zadruge "Vrhunsko vukovarsko", s tim da su dobili i promotivne letke. Dogradonačelnik Filip Sušac izrazio je zadovoljstvo prošlogodišnjim rezultatima riječnog kruzinga.

- U 2022. godini u naš je grad uplovilo 305 kruzera s ukupno 29.607 putnika i svakako nas veseli najava kako će ih ove godine biti više od 340. Željeli smo gostima s prvog kruzera zaželjeli dobrodošlicu u Vukovar - rekao je Sušac.

Podsjetio je na brojne benefite koje grad ima od riječnoga kruzinga, uključujući plaćanje pristojbi za pristajanje brodova i ulaznica u muzeje, a od dolaska inozemnih gostiju profitiraju i ugostitelji. U okviru posjeta Vukovaru turisti s brodova obilaze središte grada, njegovu baroknu cjelinu i Gradski muzej Vukovar, s tim da će od ove godine organizirati i posjete Vodotornju.


Prvi ovogodišnji putnici zahvalili su domaćinima na srdačnoj dobrodošlici, kušali proizvode domaćih proizvođača okupljenih u zadrugu “Vrhunsko vukovarsko” i poručili kako će s pozornošću obići Vukovar i upoznati se s njegovom baštinom, bogatom kutlurom i poviješću te se svojim domovima vratiti s lijepim uspomenama na boravak u istočnoj Hrvatskoj.

Dragana Korpoš
RASTE BROJ TURISTA
Vukovar je u ovu godinu ušao s odličnim turističkim rezultatima, to prije što su se nakon dvije pandemijske godine uobičajene turističke aktivnosti vratile, uz organizaciju tradicionalnih manifestacija i programa. Zabilježen je značajan porast dolazaka turista i broja noćenja, a otvoreno je devet novih smještajnih objekata.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad