Tehno
NA MONEY MOTION STUDENTSKOM FINTECH HACKATHONU

Pobjeda je pripala timu Cookie Monsters
Objavljeno 17. ožujka, 2023.
Održiv četvrti mirovinski stup kroz korištenje prve hrvatske zelene valute, plaćanje preko otiska prsta, Tinder za investitore, biometrijska narukvica kao osiguranje protiv deepfakea – te i druge disruptivne ideje mogli su čuti posjetitelji Money Motion Student Hackathona, jedinstvenog događaja održanog danas u Spark Event Spaces prostorijama u zagrebačkom kampusu Algebre u organizaciji Algebra LAB-a.

Studentsko natjecanje u hakiranju održano je u okviru Money Motiona, najveće fintech konferencije u Hrvatskoj, koja je okupila čak 700 sudionika. O najboljem projektu odluku je donio stručni žiri koji se sastojao od poduzetnika, pripadnika znanstvene zajednice te profesionalaca iz financijske industrije i industrije osiguranja.

Natjecanje je bilo namijenjeno svim studentima zainteresiranim naučiti na koji način digitalne tehnologije uvode revoluciju u financijsku industriju i koji su spremni na konkretnim primjerima demonstrirati svoje znanje u području primjene novih informacijskih tehnologija, fintecha, umjetne inteligencije IoT-a, blockchaina i drugih inovacija u postojećim financijskim sustavima. M.R.
Možda ste propustili...

MARATON-TEST: SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA

Izvrsne performanse i vrhunska kamera

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike