Mozaik
TJEDNA TOP-LISTA PRODAJE ALBUMA U HRVATSKOJ

Nakon 60 tjedana prvi je put
hip-hop album na prvom
mjestu, i to Vojkov “Dvojko”
Objavljeno 16. ožujka, 2023.

Vojko V je drugim studijskim izdanjem “Dvojko” preuzeo vrh Top-liste prodaje domaćih albuma. Time je prvi put nakon 60 tjedana album hip-hop/rap žanra preuzeo vodeću poziciju rezultata prodaje domaćih diskografskih naslova.



Remasterirano izdanje ploče “Dnevnik jedne ljubavi” u izvedbi Josipe Lisac zauzima broj dva ovotjedne liste, a album “Treći svijet” grupe Haustor nalazi se na trećem mjestu. Pravila igre s izdanjem “Usne od šećera” drugi tjedan zaredom su na četvrtoj poziciji, dok Top 5 zatvara remaster ploče “Kao kakao” sastava Leb i sol.

Ovoga tjedna lista bilježi 13 promjena, od čega su se dva izdanja prvi puta našla među najprodavanijima. Oba noviteta debitirala su u Top 10 liste. Album “Dvojko” četvrti je diskografski naslov koji je ove godine zauzeo prvo mjesto u tjednu izlaska. Radi se o prvom izdanju Vojka V nakon pet godina i ploče “Vojko”, koji je proveo 80 tjedana na Top-listi prodaje. Osim što je debitiralo na broju jedan Top-liste prodaje, izdanje “Dvojko” ostvaruje dobre rezultate i na glazbenim streaming platformama. Na servisima Apple Music i Deezer prilikom izlaska došao je na vodeću poziciju liste najstreamanijih albuma u Hrvatskoj, dok je na TIDAL-u predvodio listu Friške premijere.

Singlovi “Evo me opet” i “Mamacita” u različitim vremenskim razdobljima našli su se na listi Croatia Songs magazina Billboard. Tako je u izvještaju od 19. srpnja 2022. pjesma “Evo me opet”, službeno objavljena kao najavni singl albuma “Dvojko” sredinom srpnja, došla na broj 15 liste, dok je u izvještaju od 14. ožujka 2023. naslov “Mamacita” na 22. mjestu.

Izdanje “La Femme” grupe Karlowy Vary najprodavaniji je album originalno objavljen izvan Hrvatske. Radi se o jedinoj ploči zagrebačkog novovalnog i post-punk benda u kojem su, među ostalima, djelovali Tomo in der Mülhen i klavijaturistica benda Ekatarina Velika Margita Stefanović.

Prošlotjedni broj jedan, ploča “Cracker Island” grupe Gorillaz, nalazi se na drugom mjestu, dok je na trećoj poziciji album grupe Måneskin “Rush!”. Taylor Swift zauzima četvrto i peto mjesto s izdanjima “evermore” i “Midnights”.

Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike