Regija
STAMBENO ZBRINJAVANJE

Mladim obiteljima za kupnju zemljišta ili kuće 2000 eura
Objavljeno 7. veljače, 2023.
SLATINA



Potpora kojom Grad Slatina pomaže stambeno zbrinjavanje mladih obitelji jedna je od demografskih mjera kojima gradske vlasti nastoje osigurati što ljepši život svojih sugrađana, ali i zaustaviti trend iseljavanja u druge sredine.

– Drago mi je da su mlade obitelji na slatinskom području prepoznale napore Grada da im se pomogne u rješavanju njihova stambenog pitanja. Visina potpore iz godine u godinu raste i prošle godine iznosila je 15.000 kuna, što je dvostruko više od iznosa koji smo imali na početku uvođenja ove mjere. Iznimno sam zadovoljan jer to znači da se na slatinskom području radi i gradi te da mladi ovdje planiraju ostanak i podizanje svojih obitelji – rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić te naglasio kako će s ovom mjerom nastaviti i ove godine pa će potporu Grada moći iskoristiti nove mlade obitelji na slatinskom području.

Naime, Grad Slatina ovom potporom i u 2023. godini namjerava pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambene problematike, a na javni poziv mogu se javiti mlade obitelji čiji su članovi obitelji državljani Republike Hrvatske, od kojih bar jedan bračni ili izvanbračni partner ima prebivalište na području Grada Slatine minimalno godinu dana, te da je bar jedan od njih mlađi od 40 godina života u godini raspisivanja javnog poziva. Podnositelji zahtjeva koji rješavaju stambeno pitanje stjecanjem prava vlasništva prve nekretnine ne mogu imati u vlasništvu ili suvlasništvu drugu kuću ili stan te da nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili stambeni objekt.

U slučaju kupnje građevinskog zemljišta ili stambenog objekta te gradnje kuće na slatinskom području mlada obitelj može ostvariti spomenutu potporu u iznosu od 2000 eura, odnosno 15.069 kuna, a nekretnina na koju se odnosi prijava mora biti u vlasništvu podnositelja zahtjeva. Prijava za korištenje sredstava može se podnijeti do 30. studenoga 2023., odnosno do ukupnog iskorištenja sredstava. Potporu tijekom 2023. godine neće moći ostvariti one mlade obitelji koje su je već dobile prijašnjih godina.

Uvjeti za ostvarivanje prava na potporu i potrebni dokumenti navedeni su u objavljenom javnom pozivu. U posljednje tri godine gradske potpore za rješavanje stambenog pitanja koristilo je 36 mladih obitelji. P. Žarković

Petar Žarković
Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike