Novosti
DRŽAVNA ODVJETNICA IDUĆI TJEDAN U SABORU

Oporba: Plenković nervozan jer se steže obruč oko njegovih suradnika
Objavljeno 3. veljače, 2023.

Vezani članci

KLUB HDZ-A O RASPRAVI O ZAKONU O POMORSKOM DOBRU

Borić: Izmišljene, lažne teze oporbe

Predstavnici saborske oporbe ustvrdili su da je premijer Plenković nervozan jer se steže obruč oko njegovih najbližih suradnika te su poručili i kako će glavnoj državnoj odvjetnici idući tjedan postaviti brojna pitanja o aferama kojima se DORH nije bavio.

"Korupcija, klijentelizam i pogodovanje rođacima ovih dana izlazi na vidjelo u količini koja se ne pamti još od vremena Ive Sanadera. Ovo što se događa u Hrvatskoj nije normalno, postali smo zarobljena država i društvo", ocijenio je Peđa Grbin (SDP). "Ovakvim načinom upravljanja državom gdje se predsjednik Vlade brine o zapošljavanju pripravnika lovstva, a ne o stvarnim problemima građana, ovo društvo naprijed naprosto ne može. O svemu ćemo govoriti, pa ako želimo pričati o Zoranu Milanoviću, pričat ćemo o njemu do mile volje", dodao je o kritikama da izmišljaju afere da bi skrenuli pozornost s Milanovićevih izjava. No, kaže, to nas neće spriječiti da govorimo o tome što se događalo u Hrvatskim šumama, ili tko jamči da se tako ne postupa i drugdje. "Koalicijski partneri u vladajućoj većini odlučili su biti uz Plenkovića, bez obzira na sve i relativiziraju afere jer žele ostati u svojim foteljama i veže ih interes", rekao je.

Marijan Pavliček (HS) kaže kako je jasno da se radi o trgovini utjecajem i zapošljavanju preko veze. “To jest stvarni problem ove države. Plenković je u šest godina smijenio 22 ministra, kao nijedan premijer u EU-u, i to zbog korupcije, a očigledno je da je cjelokupna vrhuška HDZ-a interesna skupina”, ističe. H
KAZNENE PRIJAVE
Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) rekao je da je podnio kaznene prijave protiv glasnogovornika Vlade Marka Milića i ministara Branka Bačića, Marije Vučković i Davora Filipovića. “Ako DORH ne reagira, tada ovim kaznenim prijavama želim skrenuti pozornost glavnoj državnoj odvjetnici da ovdje zaista postoje osnovane sumnje na trgovanje interesom”, kazao je. Božo Petrov (Most) kaže da je glavna državna odvjetnica potvrdila dolazak na sjednicu Antikorupcijskog vijeća u utorak. “Ova bruka i užas trebaju stati, jer u pritvoru ne završavaju samo ministri, nego izgleda da tamo sada ide i najuži kabinet predsjednika Vlade. Nadam se da će državna odvjetnica moći objasniti kako to da već pola godine neke medijske kuće imaju sve ovo, a oni nisu uspjeli niti pokrenuti istragu”, ističe.

Možda ste propustili...

NAKNADE ZA PROVEDBU PARLAMENTARNIH IZBORA

Povjerenstvima 3,1 milijun eura

SREDIŠNJI SKUP HDZ-A ZA 4. IZBORNU JEDINICU

Plenković: Dokazali smo se u najvećim krizama