Crna kronika
MALOLJETNIK SE AUTOM ZABIO U STUP:

"E, ‘ajd prestigni onaj kamion. Ma da se zabijemo, boli nas k****!"
Objavljeno 3. veljače, 2023.
U Novoj Gradiški na raskrižju ulica Josipa Jurja Strossmayera, Jurja Haulika i Maksimilijana Benkovića u petak u 2.35 dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena teško, a druga lakše. Mladić u dobi od 17 godina, vozeći auto bez položenog vozačkog ispita i nevezan pojasom, dolaskom pred raskrižje zbog neprilagođene brzine je u kočenju i zanošenju preko prometnog otoka sletio na kolnik Ulice slavonskih graničara, gdje je automobilom udario u betonski stup. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 17-godišnjak, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policajci protiv 17-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu te također podnose optužni prijedlog i protiv 16-godišnje putnika u spomenutom automobilu, koji također nije bio vezan. Kazneni zakon za obijesnu vožnju predviđa zatvorsku kaznu u trajanju do tri godine.

Radio Nova Gradiška objavio je videosnimku na kojoj je snimljeno što se događalo u automobilu. "E, ‘ajd prestigni onaj kamion. Ma da se zabijemo, boli nas k****!" riječi su koje se čuju u automobilu. Ubrzo nakon toga na snimci se čuje: "Ne! Nee!" neposredno prije nego su nesreću i doživjeli i kamera prestaje snimati. Na videosnimci suputnik snima i brzinomjer automobila na kojemu se vidi sve veća brzina vozila, a cijelo vrijeme trešti i folk glazba. U nesreći je potpuno uništen betonski oglasni stup u centru Nove Gradiške.

Policija diljem Hrvatske ima problema s maloljetnim vozačima. Prošle godine 16-godišnjak je Koprivnicom vozio Golf pod utjecajem alkohola od 1,96 promila, pa je vozilom nakon gubitka kontrole nad upravljačem sletio u kanal te udario u betonski šaht, a potom i drveni stup. Sreća u nesreći bila je što maloljetnik prilikom slijetanja nije ozlijeđen. U ostalim slavonskim županijama svako malo se pojavi u policijskim izvješćima da su zaustavljeni vozači automobila mlađi od 18 godina. Naravno, svi su vozili bez položenog vozačkog ispita. S.Lacić
Možda ste propustili...

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura