Osijek
POTPORE ERDUTSKOJ ZAJEDNICI

Općinskim novcem do bogatog društvenog života
Objavljeno 3. veljače, 2023.
Općina Erdut i ove godine potpomaže rad i projekte brojnih udruga građana u Erdutu, Dalju, Aljmašu, Dalj-Planini i Bijelom Brdu. Načelnik Jugoslav Vesić kaže kako je društveni život vrlo raznovrstan, a Općina financijski, u skladu s mogućnostima, nastoji održati takvo stanje. Naime, mnoge udruge svojim djelovanjem, osim što okupljaju članove oko zajedničkih vrednota, potiču dolazak gostiju na turističke događaje. Turizam je, kaže Vesić, važna gospodarska odrednica, a događaji su prilika da se predstave u najboljem svjetlu.

Kroz 2023. godinu proračunskim će se novcem financijski potpomagati javne potrebe u sportu, od nogometa - malog, rekreativnog i američkog, preko šaha, borilačkih sportova, sportskog ribolova do mnogih drugih.

- Potpomažemo kulturne djelatnosti, manifestacije, programe i projekte ustanova, udruga i pojedinaca u području knjižničarske djelatnosti, kulturne manifestacije, kulturno-umjetnički amaterizam i međunarodnu kulturnu suradnju. Poznato je da u daljskoj osnovnoj školi provodimo projekt usvajanja tehničkih znanja i vještina jer potičemo mlade da se okrenu STEM području. Također, za ovu godinu planiramo poticaje za radioamaterizam i informatiku - kaže Vesić. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike