Svijet
OPORBA U SKUPŠTINI SRBIJE NAPALA ALEKSANDRA VUČIĆA

Kaos zbog govora o Kosovu
Objavljeno 2. veljače, 2023.
Kaos i naguravanje obilježili su raspravu u Skupštini Srbije nakon uvodnog govora srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o tome što se očekuje u nastavku pregovora s Kosovom. Oporbeni vijećnici ustali su iz klupa, prekinuli Vučića u odgovorima na njihova pitanja i krenuli prema njemu te ga okružili dobacujući mu da je izdajnik. Zastupnici vladajuće Srpske napredne stranke okupili su se oko stola gdje je sjedio Vučić kako bi ga zaštitili.

Zastupnicima je Vučić govorio oko 80 minuta, i umjesto detalja francusko-njemačkog plana o Kosovu, što je najviše zanimalo oporbenjake, predočio je plan za Srbiju u 10 točaka što je, čini se, bio "okidač" za nerede i napetosti. Oporba je razvila transparent s natpisom "Ne kapitulaciji", "Vučiću, izdao si Kosovo". Bilo je nagurivanja, unošenja u lice, teških riječi i prijetnji oporbenjaka i vladajućih i sve to trajalo je 20-ak minuta.

U nastavku sjednice, kada su se malo smirile strasti, Vučić je pozvao Srbe s Kosova “neka čuju kako oporbi nije stalo do njih”, dok su oporbenjaci nastavili izvikivati parole o izdaji. Vučić, okružen članovima svoje stranke, nekoliko puta je oporbenjake nazvao kukavicama, huliganima i lopovima te dodao kako je sreća što “takve kukavice ne vode Srbiju”.

M.Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike