Osijek
GRAD I ŽUPANIJA RASPISALI POZIVE ZA FINANCIRANJE UDRUGA

Službenici svih županijskih upravnih odjela bit će na raspolaganju prijaviteljima
Objavljeno 3. veljače, 2023.

Osječko-baranjska županija i Grad Osijek raspisali su prije nekoliko dana javne pozive i natječaje za 2023. godinu. Županija je to učinila 27. siječnja, a riječ je o Javnom pozivu za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u OBŽ-u iz sredstava proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu. Poziv je otvoren do 1. ožujka ove godine, a dožupan Mato Lukić istaknuo je u četvrtak kako je Županija ove godine odlučila svim prijaviteljima staviti na raspolaganje službenike svih upravnih odjela.



Iz županijskog proračuna


- Riječ je o svojevrsnim danima otvorenih dana gdje će od 6. do 10. veljače svi službenici upravnih odjela biti na raspolaganju zainteresiranim potencijalnim prijaviteljima za sve informacije kako se i na koji način prijaviti na Poziv, kako bi udrugama i civilnom društvu pomogli prilikom podnošenja prijava, odnosno kako bi one bile onakve kakve trebaju biti - rekao je Lukić.

Dodao je kako je riječ o projektima i programima iz deset prioritetnih područja, a sredstva koja se dodjeljuju namjenska su i nepovratna te su osigurana u ukupnom iznosu od 168.558 eura.

Prioritetna područja odnose se na programe iz područja skrbi o umirovljenicima i poboljšanja kvalitete života stanovnika starije životne dobi, programe i projekte vezane uz provedbu nacionalne strategije za uključivanje Roma i područja unaprjeđenja položaja djece pripadnika romske nacionalne manjine, programe stambenih zajednica za mlade, projekte socijalnih samoposluga civilnog društva, programe iz područja radne okupacije osoba s intelektulanim teškoćama, programe psihosocijalne podrške obiteljima djece oboljele od malignih bolesti, programe i projekte iz područja socijalne skrbi, programe i projekte braniteljskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata, programe iz područja zaštite zdravlja i okoliša te programe i projekte iz područja građanskih inicijativa, ljudskih prava i sloboda.

Iz gradskog proračuna


Grad Osijek raspisao je 31. siječnja 2023. Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga iz proračuna Grada Osijeka u 2023., a upute o načinima predaje prijava objavljene su na službenim mrežnim stranicama Grada Osijeka i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa je 30 dana od dana objave, a zadnji je dan za prijavu 2. ožujka 2023.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava iznosi 163.824 eura, a javni je natječaj raspisan za dvanaest područja financiranja i to: Ljudska i manjinska prava, Demokratizacija i razvoj civilnog društva, Stvaralaštvo mladih, Zaštita potrošača, Počasna garda, Zaštita okoliša i održivi razvoj, Komunalno stambeno područje, Gospodarstvo, Izvaninstitucionalno obrazovanje, Socijalne djelatnosti i zaštita zdravlja, Udruge proistekle iz Domovinskog rata te Financije.

Osim ovog javnog natječaja, u 2023. gradonačelnik Ivan Radić raspisat će i javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga usmjerenih pružanju podrške obitelji i djeci, javni poziv za financiranje jednokratnih aktivnosti udruga u području gospodarstva, javni poziv za financiranje jednokratnih aktivnosti udruga u području socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja, javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje uređenja, rekonstrukcije, izgradnje i opremanje sportskih građevina II. kategorije kojima upravljaju sportski klubovi - udruge, javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje režijskih troškova sportskih građevina II. kategorije kojima upravljaju sportski klubovi - udruge, javni poziv za financiranje podrške institucionalnim i organizacijskom razvoju udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ukupna sredstva koja će Grad Osijek izdvojiti za provedbu javnih natječaja i poziva u 2023. godini iznose 335.975 eura.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike