Osijek
ZAKLJUČEN CIKLUS KVARTOVSKIH IZBORA

Novi predsjednici i potpredsjednici
Objavljeno 2. veljače, 2023.
Prošloga su tjedna održane konstituirajuće sjednice novih saziva vijeća osam mjesnih odbora i sedam gradskih četvrti te je time završen proces kvartovskih izbora, jedinih izbora od javnog značenja koji su održani prošle godine u našem gradu.

Već smo izvijestili kako su apsolutnu pobjedu na 14 izbornih mjesta odnijele liste HDZ-a (87 mandata od moguća 133), dok je u prigradskoj Klisi pobijedila lista Samostalne demokratske srpske stranke.

Dakle, provedene su konstituirajuće sjednice u razdoblju od 23. do 26. siječnja, što je u roku od 30 dana od dana objave konačnih rezultata izbora za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti. Sjednice je sazvao gradonačelnik Ivan Radić, a prema protokolu, sjednicom je do izbora predsjednika predsjedavao prvi po abecedom redu među vijećnicima liste koja je osvojila najviše glasova.

Inače, za izbor predsjednika i potpredsjednika potrebna je većina glasova svih vijećnika (u mjesnom odboru minimalno četiri glasa, a u gradskoj četvrti minimalno šest glasova vijećnika). Na ovim su sjednicama odmah izabrani i potpredsjednici.

Josipovac vodi Jakov Mihaljević (nastavak mandata), Višnjevac Mirko Ivković (nastavak mandata), Cvjetno Marin Rebrina, Brijest Ivan Požgain, Lijevu obalu Marica Čulo, Tenju Marija Capan te Sarvaš Ivana Davidović (nastavak mandata). Svi su oni iz redova HDZ-a. U Klisi novi je predsjednik Igor Skakić, koji je predvodio istoimenu kandidacijsku listu grupe birača.

Kada su u pitanju gradske četvrti, Retfalu vodi Marko Eljuga, Gornji grad Luka Došen, Industrijsku četvrt Tomislav Kurevija, Tvrđu Damir Šebo, Novi grad Robert Seligman, Jug 2 Igor Pandžić (nastavak mandata), a Donji grad Frano Barać (nastavak mandata). Svi su oni iz redova HDZ-a.
Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike