Crna kronika
OČEVID NESREĆE NA RASKRIŽJU HUTTLEROVE I VUKOVARSKE

Pijan izgubio kontrolu pa se zabio u drugi automobil i kuću te potrgao plinske cijevi
Objavljeno 3. veljače, 2023.

Dan nakon prometne nesreće koja se dogodila na križanju Huttlerove i Vukovarske ulice u Osijeku iz policije doznajemo detalje o tome kako se nesreća dogodila. Uzrok je pijanstvo vozača automobila, za dana, koji je prvo udario u drugo vozilo te se na kraju svojim autom zabio u plinske cijevi uz kuću u Vukovarskoj ulici, zbog čega su morali intervenirati vatrogasci.



- U srijedu oko 11 sati 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom kolnikom Huttlerove ulice, iz smjera Divaltove prema Vukovarskoj. Dolaskom do raskrižja s Vukovarskom, skrenuo je udesno u smjeru istoka, a da nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom te sletio udesno izvan kolnika na travnatu površinu nakon čega je prednjim dijelom vozila udario u drugi osobni automobil. Potom je prednjim dijelom automobila udario u pročelje kuće na kojem se nalazila postavljena plinska instalacija. Zbog udara je došlo do pucanja plinske cijevi te curenja plina. Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da je imao 1,90 promila alkohola u krvi. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdana naredba o određivanju mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 sati do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola, isključen je iz prometa i odveden u posebnu prostoriju policijske postaje na triježnjenje - doznajemo od Kristine Vukojević Rac iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Ubrzo nakon nesreće na mjesto događaja pozvani su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Osijek koji su sprječavali da dođe do eventualne eksplozije, a policija je zatvorila promet na tom dijelu ceste i preusmjeravala ga okolnim cestama. Srećom, u ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. O silini udara automobila u kuću svjedoči i potpuno uništen prednji dio vozila.

Vozač automobila odveden je kod nadležnog prekršajnog sudca te mu prijeti kazna od nekoliko tisuća eura zbog vožnje u pijanom stanju, zabrana vožnje vozilima B-kategorije nekoliko mjeseci i što je u tom stanju prouzročio prometnu nesreću. Čeka ga i plaćanje štete na drugom automobilu te plinske instalacije koju je uništio nakon što se vozilom zabio u pročelje kuće na kućnom broju 158 u Vukovarskoj ulici. S.Lacić
Možda ste propustili...

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike