TvObzor
HVALJENU ŠVEDSKU TINEJDŽERSKU SERIJU GLEDAJTE NA PICKBOX NOW

”Grmljavina u mom srcu”
Objavljeno 3. veljače, 2023.

Hvaljena švedska tinejdžerska serija “Grmljavina u mom srcu” (“Thunder in My Heart”, 2021.) nova je serija Viaplay Selecta, koju vam toplo preporučujemo, na streaming platformi Pickbox NOW. Serija o odrastanju ugodno je iznenađenje švedske nove kinematografije, a glavna glumica Amy Deasismont, koja je ujedno i kreatorica serije, može se pohvaliti nagradom Kristallen za najbolju glumicu u dramskoj seriji.



Mlada glumica Amy Deasismont tumači glavnu ulogu 22-godišnje Sigrid, zvane Sigge. Sigge i skupina njezinih prijatelja suočene su s neočekivanim zahtjevima odrasle dobi dok se pokušavaju pomiriti s vlastitim identitetom, svojim strastima i prošlošću. Plejada autentičnih i dopadljivih likova odmah će vas uvući u priču, koja na istinit i zadivljujući način pokazuje kako je to odrastati u Stockholmu.

Sigrid i Sam nikako ne uspijevaju pokazati svoje emocije jedno drugomu. Oni odražavaju zaglavljenost u sivoj zoni, gdje ništa ne može biti otvoreno ili stvarno i oboje se pretvara da je to potpuno normalno. Sigrid pokušava slijediti proturječne i neizgovorene zakone odnosa te donosi destruktivne odluke i usput povređuje druge, kao i sebe.

- Biti u mogućnosti realizirati ovu priču s fantastičnom ekipom i prekrasnom glumačkom postavom koja utjelovljuje i oživljava likove ostvarenje je sna. Ovo je serija koju sam pisala pet godina kako bih imala snažan fokus na odrastanje i emancipaciju likova - istaknula je 30-godišnja Amy Deasismont.

Osim nagrađene Amy Deasismont glumačku postave serije “Grmljavina u mom srcu”, čija prva sezona sadržava osam epizoda, čine i Alexander Abdallah (Sam), Henny Åman (Rebecka), Benjamin Shaps (Benjamin), Julia Lyskova Juhlin (Antonia), Siham Shurafa (Eva), Malin Persson (Janice), Simon Korkis Malki (Alex), Max Ulveson (Edwin), Gustaf Hammarsten (Stefan), Julia Marko-Nord (Pernilla) i Helen Sjöholm (Annika).

Opisana kao drama i komedija o ljubavi i identitetu s puno humora i srca, ova hvaljena švedska serija uspoređuje se sa serijom “Girls Lene Dunham”. Švedski kritičar Jacob Lundström napisao je kako se radi o “seriji koja s lupanjem srca probija svoj put do generacijskoga glasa, gdje su i žaljenje i urlik radosti vrijedni slušanja”. Cijelu prvu sezonu hvaljene tinejdžerske serije “Grmljavina u mom srcu” gledajte odmah na streaming platformi Pickbox NOW. D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike