TvObzor
ŠESTA SEZONA KRIMINALISTIČKE SERIJE “RAY DONOVAN” NA HTV2

Suočavanje s duhovima prošlosti i očevim planovima
Objavljeno 3. veljače, 2023.

Hrvatska radiotelevizija prikazuje šestu sezonu kriminalističke serije “Ray Donovan”, u kojoj glavni lik obavlja prljave poslove i čisti “nered” što ga za sobom ostavljaju poznati. Rayu se obraćaju kad treba diskretno riješiti neugodne situacije u kojima su se našli, a koje bi mogle dovesti do skandala i ugroziti njihove karijere. No, Rayev stvarni problem nevolje su u vlastitoj obitelji. Seriju pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu u kasnovečernjem terminu.



Jon Voight je 2014. za ulogu Mickeyja Donovana, Rayeva oca, dobio Zlatni globus u kategoriji najbolje sporedne muške uloge, Hank Azaria je 2017. osvojio Emmy za najbolju gostujuću ulogu, serija je osvojila još dvije nagrade, pet nominacija za Zlatni globus te još 37 drugih nominacija.

U epizodi 6. veljače policajac Sean McGrath izvlači Raya iz East Rivera. Nakon što ga odvede preko mosta u Staten Island, Ray pronalazi priliku za nov život, ali prekida ga posjet Sam Winslow. Zbog povratka duhova iz prošlosti i očevih planova u zatvoru, Ray možda nema izbora osim da se vrati svojim korijenima.

Ma koliko želio da posljedice njegova skoka nestanu, Ray se i dalje mora baviti njima. Ljudi ispituju, a postoji i svjedok koji bi svojim iskazom mogao uzdrmati i Macov i Rayov svijet. Na drugoj strani države, Mickeyjev srčani udar u zatvoru prisiljava obitelj da se suoči s mogućnošću da im otac možda živi posljednje dane. Sadržaj je ovo epizode koja se prikazuje u utorak, 7. veljače.

U trećoj epizodi, koju HTV2 prikazuje 8. veljače, Ray opet službeno radi za Sam, a budući da Anita loše stoji u anketama, moraju ostaviti dobar dojam na prvoj debati kandidata za gradonačelnika. Darryl se muči s novim glavnim glumcem na setu filma Mister Lucky. Terry otkriva novu brutalnu dvoranu za trening u skladištu u Brooklynu. Tri naraštaja Donovana odlaze iz Kalifornije u New York. Mickey dolazi i nitko ne zna što je isplanirao za svoje sinove koji su ga izdali.

Mickey otme filmsku zvijezdu Jaya Whitea, a Ray mora dobiti tri milijuna dolara od Sam Winslow da vrati Jaya živa i zdrava. Mickey i Bunchy planiraju budućnost za sebe. Istraga Unutarnje kontrole stjerala je Maca u kut. Terry ulazi u ring prvi put u dvadeset godina, a Smitty se mora suočiti s tajnama iz svoje prošlosti i zove budućeg punca da mu pomogne. Sadržaj je ovo četvrte epizode koja je na rasporedu u četvrtak, 9. veljače.

Autorica serije “Ray Donovan” je Ann Biderman, a u glavnim su ulogama Liev Schreiber (Ray Donovan), Eddie Marsan (Terry Donovan), Dash Mihok (Bunchy Donovan), Katherine Moennig (Lena Brona), Pooch Hall (Daryll), Graham Rogers (Smitty), Kerris Dorsey (Bridget Donovan), Devon Bagby (Conor Donovan), Susan Sarandon (Samantha Winslow) i Jon Voight (Mickey Donovan). D.M.
Najčitanije iz rubrike