TvObzor
GLOBALNA SENZACIJA OBJAVILA DRUGI ALBUM “DIAMONDS & DANCEFLOORS”

Ava Max potvrđuje svoje mjesto na tronu pop-glazbe
Objavljeno 3. veljače, 2023.

Ava Max godinama se ističe kao jedna od najvećih svjetskih pop-zvijezda s multiplatinastim hitovima poput “Sweet But Psycho”, “Kings & Queens” i “My Head & My Heart”. Dvije i pol godine nakon albuma prvijenca “Heaven & Hell”, koji je zaradio platinastu nakladu, početak ove godine odlučila je obilježiti izdavanjem svog drugog studijskog ostvarenja, pod nazivom “Diamonds & Dancefloors”. Već prepoznatljivi singlovi “Million Dollar Baby” i “Maybe You’re The Problem”, popraćeni nedavno objavljenim “Cold As Ice”, “One Of Us”, “Dancing’s Done” i “Weapons”, nalaze se na željno očekivanom albumu.



Uz višemilijunsku bazu obožavatelja, broj streamova dodatno potvrđuje zaraznost i kvalitetu stvaralaštva Ave Max. Vodeći singl s novog albuma, “Million Dollar Baby”, ponosi se sa 110 milijuna streamova u cijelom svijetu i više od 27 milijuna pregleda na YouTubeu. Ava Max vrlo je brzo postala miljenica i hrvatskog radijskog etera, što potvrđuju i visoke pozicije na hrvatskim top-ljestvicama. Jedan je od rijetkih izvođača koji tjednima istovremeno ima četiri singla među najemitiranijim pjesmama u Hrvatskoj. Također, nakon samo pola godine od izlaska “Maybe You’re The Problem” i “The Motto”, u suradnji s Tiëstom, smjestile su se u top 30 na godišnjoj ljestvici Airplay Radio Charta. “Million Dollar Baby” trenutno je u top 30 na tjednoj ljestvici Airplay Radio Chart.

Zbog golemog uspjeha singlova s nadolazećeg albuma etablirani svjetski glazbeni magazini, kao što su Rolling Stone, UPROXX i Vulture, najavili su “Diamonds & Dancefloors” kao najiščekivaniji album 2023. godine. Rolling Stone piše kako je Ava Max kombinacijom tekstova koji paraju dušu s optimističnim plesnim melodijama stvorila neke od svojih najboljih radova dosad. Osim 28-godišnje Ave Max na tekstovima je radila i elitna postava kantautora i producenata višestruko nagrađivanih nagradom Grammy. Kritičari su se nakon preslušavanja albuma suglasili da publiku očekuju nova snažna i ohrabrujuća djela koja će ju zasigurno navesti na ples. Prestižni časopis Forbes opisao ga je kao više introspektivno djelo, zbog Avina promišljanja o vremenima kada je bila povrijeđena. Također su istaknuli kako se ona, umjesto da se samosažalijeva, pridiže i odlazi ravno na plesni podij. Nadalje, Rolling Stone tvrdi da “s dodirima sintesajzera iz osamdesetih i retrofuturizma albansko-američka pop-zvijezda donosi elektro-pop bangere koji će vas natjerati da plešete i plačete u isto vrijeme”. D.M.
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike