Mozaik
NOELLE OSJEČKA PJEVAČICA, I DALJE 1. NA TOP-LISTI HR TOP 40

Prvi izvođač u 2023. s dva tjedna zaredom na vrhu
Objavljeno 1. veljače, 2023.
Najviši ovotjedni novi ulaz (4.) ostvarila je Pava s pjesmom “Kraj mene”

Singl "Bye Bye" u izvedbi Osječanke Noelle drugi tjedan zaredom nalazi se na broju jedan HR Top 40. Time je Noelle prvi put u svojoj karijeri spojila dva uzastopna tjedna na prvom mjestu liste najemitiranijih domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru.



Tri noviteta


Suradnja grupe Buđenje i Matije Cveka "Oprostija bi sve" ovotjedno je drugo mjesto, dok duet Eni Jurišić i Matije Cveka "Trebaš li me" pronalazimo na trećoj poziciji. Pava s pjesmom "Kraj mene" ušla je na listu na broju četiri, dok Top 5 zatvara balada "Zamisli" u izvedbi Massima.

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na više od 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podatcima servisa 1Played. Noelle je prvi izvođač s dva uzastopna tjedna na vrhu liste HR Top 40 u 2023. Međutim, kad pogledamo tko je posljednja solo izvođačica koja se našla više tjedana zaredom na vodećoj poziciji mjerenja emitiranosti, trebali bismo ići sve do 2021. kad su tri izvođačice spojile dva ili više uzastopnih tjedana na prvom mjestu. Najduže od svih (šesnaest tjedana uzastopce, počevši od 14. lipnja) provela je Nina Badrić s pjesmom "Ja još uvijek imam istu želju". Albina sa singlom "Tick-Tock" predvodila je HR Top 40 sedam tjedana, od čega pet zaredom (od 8. ožujka do 5. travnja). Na kraju, posljednja izvođačica koja je spojila više tjedana na broju jedan bila je Vanna s naslovom "Pjesma o tebi", i to od 25. listopada do 8. studenoga.

Ovotjedna lista bilježi četiri promjene, od čega su tri pjesme prvi put ušle na listu. Najviši ovotjedni novi ulaz (broj 4) ostvarila je Pava s pjesmom "Kraj mene". Osim što je ostvarila najviši novitet ovotjednog mjerenja, Pava je postigla i nekoliko osobnih rezultata. Tako je singl "Kraj mene" ostvario i najbolji novi ulaz za Pavu i njezin najviši plasman na listi HR Top 40. "Kraj mene" je prvi Pavin singl nakon izlaska albuma "Prvi koraci" i jedan od pet singlova koji su ovoga tjedna došli među najemitiranije, a da su prije objavljeni na studijskom izdanju. Posljednja pjesma koja je prethodno objavljena na albumu, da bi kasnije postala samostalni singl, bila je "Oprostija bi sve" u izvedbi grupe Buđenje i Matije Cveka.

Na 13. mjestu liste ušao je novi singl Gibonnija "Pijesak nošen vjetrom". Kao i u slučaju Pave, Gibonnijeva nova pjesma objavljena je na EP-u "U po‘ ure" izdanom 2021. godine. S EP-a "U po‘ ure" kao samostalni naslovi objavljena su četiri singla. Sve tri prethodne pjesme - "Kiša (Z‘naab)", "Lažu fotografije" i "Ko si da si" - boravile su u rezultatima mjerenja emitiranosti u Hrvatskoj. Najbolji plasman ostvario je naslov "Kiša (Z‘naab)", boravivši dva neuzastopna tjedna na broju jedan. "Pijesak nošen vjetrom" jedna je od dvije pjesme koje se nalaze na ovotjednom HR Top 40, a da je objavljena na EP-u. Osim Gibonnijeva novog singla, među najemitiranijima (broj 8) nalazi se duet Miach i Hiljsona Mandele "NLO", objavljen na Miachinu EP-u "Između nas". Novu pjesmu Gibonni će izvesti u rasprodanoj dvorani Arena Zagreb na koncertima u povodu 35 godina diskografske karijere.

Markov povratak


Najmlađi član ovotjednog izdanja liste HR Top 40 jest devetnaestogodišnji Marko Bošnjak, koji je ušao na 23. mjesto s baladom "Spokojan". Ovo je prvi ulaz Marka Bošnjaka u rezultate mjerenja emitiranosti od ožujka 2022., kada je boravio s pjesmom "Moli za nas". Osim što je ušao među najemitiranije, novi singl Marka Bošnjaka ostvario je dobre rezultate i na internetskim platformama. Na YouTubeu je videospot, sniman u blizini Ramskog jezera, pregledan više od 161.000 puta, zahvaljujući čemu se našao u trendingu u Hrvatskoj. Na streaming platformi Spotify, pak, pjesma "Spokojan" preslušana je oko 25.000 puta.

Prema podatcima slušanosti po regijama, pjesma "Bye Bye" koju izvodi Noelle predvodi regiju Središnja Hrvatska. Singl "Zamisli" u izvedbi Massima najemitiraniji je u regijama Dalmacija i Grad Zagreb, dok suradnju grupe Buđenje i Matije Cveka "Oprostija bi sve" najviše puštaju radijske stanice u regiji Istra i Primorje. U regiji Zagorje najviše je emitiran singl "Samo se ljubit isplati" u izvedbi Jelene Rozge, a u regiji Slavonija duet Miach i Hiljsona Mandele "NLO".

Pjesme s liste možete poslušati preko poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike