Mozaik
AKCIJSKA AVANTURISTIČKA KOMEDIJA

Favorit za Oscara, ”Sve u isto vrijeme” ponovno u kinima
Objavljeno 1. veljače, 2023.
Vizualni spektakl "Sve u isto vrijeme" dobio je najviše nominacija za prestižnu nagradu Oscar. U kina se u veljači vraća čudo od filma koje je do danas osvojilo više od 260 različitih nagrada i priznanja. U novije vrijeme sve su rjeđe situacije u kojima se snimi film koji je istovremeno vizualni spektakl i dubokoumno djelo koje će jednako privući publiku koja filmove gleda iz čiste zabave, ali i one koja u filmovima traži i nešto više. Sve u isto vrijeme upravo je takav ovaj film. Čim se pojavilo, ovo filmsko čudo najprije je osvojilo kritiku, a odmah potom i publiku koja ga je obasula pohvalama i izvrsnim ocjenama te mu omogućila do danas skupi pregršt nagrada.

Podsjetimo, akcijska avanturistička komedija "Sve u isto vrijeme" prije dva je tjedna na dodjeli Zlatnih globusa osvojila dvije nagrade, i to u kategorijama najbolje glavne glumice u komediji - Michelle Yeoh - i najboljeg sporednog glumca - Kea Huya Quana. Zlatni globus već je desetljećima jako dobar "prognozer" kasnijih osvajača Oscara, najprestižnije filmske nagrade koja se dodjeljuje u svijetu filma, tako da su i Yeoh i Quan automatski postali izrazitim favoritima za osvajanje tog uglednog priznanja koje se dodjeljuje u nedjelju, 12. ožujka. Ovogodišnje nominacije samo su potvrdile njihov status favorita. Osim Zlatnih globusa, vizualni spektakl "Sve u isto vrijeme" dobio je i deset nominacija za prestižnu britansku nagradu BAFTA, a s 11 nominacija za Oscara samo je potvrdio svoju apsolutnu dominaciju nad svim ostalim naslovima s kojima se natječe.

Dok se njezina praonica rublja nalazi na rubu propasti, a njezin brak sa slabašnim suprugom Weymondom pred raspadom, prezaposlena Evelyn Wang bori se kako zna i umije izići nakraj sa svim problemima, što također uključuje i oslabjelu vezu s njezinim ocem Gong Gongom, prepunim predrasuda te Joy, njezinom kćerkom. I kao da sredovječna kriza nije dovoljna, Evelyn upravo danas mora otići na neugodan sastanak s Deirdre, otrcano odjevenom poreznom revizoricom. No, Evelyn se usred sastanka potpuno neočekivano pronađe u svijetu multiverzuma i istraživanja paralelnih stvarnosti. Hoće li se prepustiti? Koliko uopće postoji zvijezda u univerzumu? Koliko različitih života? Može li umorna Evelyn dokučiti neukrotivu silu mogućnosti, iskoristiti svoje novootkrivene moći i uspjeti spriječiti zli entitet koji prijeti uništiti bezbrojne slojeve nevidljivog svijeta? T.K.
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike