Osijek
SKUPŠTINA DVD-A BILJE

Vatrogascima nužno novo navalno vozilo
Objavljeno 1. veljače, 2023.
Dobrovoljni vatrogasci iz Bilja podvukli su crtu i zbrojili prošlogodišnje rezultate rada na redovitoj, 136. zaredom, godišnjoj skupštini DVD-a Bilje, uz nazočnost gostiju iz prijateljskih vatrogasnog društava. Dragutin Bilandžić, predsjednik DVD-a Bilje, zahvalio je na suradnji s prijateljskim društvima, posebice gostima iz Mađarske (Székesfehérvá) i Velike Gorice. Izvješće o radu DVD-a i financijsko izvješće u 2022. godini te plan rada i financija za 2023. godinu jednoglasno su usvojeni.

- Prošla godina, u odnosu prema prethodnima, bila je znatno zahtjevnija. Bilo je osam intervencija u gašenju požara u kućama, tri u pomoćnim objektima, dva požara vozila i radnog stroja, te 14 požara otvorenog prostora ili tzv. šumskih požara, što daje konačne brojke: 27 požarnih intervencija i sedam intervencija tehničke prirode koji se odnose na crpljenje vode iz kuće, pranje ceste i spašavanje kućnih ljubimaca iz bunara - kazao je Franjo Pimpi, zapovjednik DVD-a Bilje.

Prošlu su godinu obilježila tri požara na rubnom dijelu JUP-a Kopački rit u predjelu Tvrđavice, koji su trajali po dva ili tri dana, što je zahtijevalo dodatnu aktivnost članova i posebnu logistiku.

- Uz pomoć JVP-a Grada Osijek i gradskih društava, nakon duže borbe ugašeni su svi požari, srećom bez ljudskih žrtava. I tom prilikom kao glavni problem ponovo je do izražaja došlo staro navalno vozilo, koje je tada otkazalo poslušnost. Vozilo je popravljeno, ali majstori nisu mogli procijeniti hoće li moći još dugo biti u uporabi - upozorio je Pimpi.

Vatrogascima je Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje, čestitao i zahvalio u ime svih mještana na aktivnostima koje provodi DVD Bilje, u gašenju požara, kao i u aktivnom sudjelovanju na svim manifestacijama i aktivnostima koje provodi Općina Bilje, Turistička zajednica i KRC Općine Bilje. Istaknuo je kako je svjestan problema starog voznog parka te da su u tijeku lobiranja za nabavu novog navalnog vatrogasnog vozila, čime bi se olakšao rad društva, a mještani bili dodatno osigurani. D. Pejić
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike